1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 2011 yılında İstanbul’un metrekaresi 15 bin dolara rezidans fiyatı göreceğini söyledi.

İşte Sapphire’den fotoğraflar…

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

236 metrelik Sapphire’in zirvesinden İstanbul fotoğrafları…

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Metrekaresi 15 Bin Dolar Olacak

Kiler, İstanbul Sapphire Projesi’nin örnek dairesi ve Lobby Lounge’ının tanıtım toplantısında, 4 yıl önce başladıkları projeyi eylül ayında tamamlayacaklarını, bundan dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade etti.

Bugün dünyada bu özelliklere sahip bir projenin bulunmadığını dile getiren Kiler, özellikle böyle bir ekonomik ortamda projeyi bitirebilmenin kendileri için ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Projeye başlarken rezidans kısmının yüzde 40’lık bölümünü satışa çıkardıklarını, şu anda yüzde 40’lık 2. faz satışlarına geçeceklerini anlatan Kiler, yüzde 20’lik bölümü de binada yaşam başladıktan sonra satacaklarını bildirdi.

Kiler, proje içinde yer alan alışveriş merkezinin ise eylül ayının ilk haftasında açılacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kiler, şimdiye kadar yaklaşık 50 daire satıldığını, bu dairelerin metrekare fiyatının 7-10 bin dolar aralığında olduğunu bildirdi.

Projenin 2. faz satışlarında metrekare fiyatının 8 ile 12 bin dolar aralığında gerçekleşeceğini belirten Kiler, yaşam başladıktan sonra ise fiyatların 15 bin dolara ulaşacağını kaydetti. Kiler, “2011 yılında İstanbul 15 bin dolara rezidans fiyatı görecek” dedi.

KENDİMİZE ÜST KATLARDA DAİRE AYIRDIK

Daire fiyatlarının 1 ile 7 milyon dolar arasında değiştiğini söyleyen Kiler, daire fiyatlarının, dairenin katına ve metrekaresine göre değiştiğini anlattı.
Projeye yoğun ilgi olduğunu ve projenin beğenildiğini dile getiren Kiler, Sapphire’nin üst katlarında kendilerinin oturacağını, bu nedenle 3 katı kendilerine ayırdıklarını söyledi.

Kiler, bir soru üzerine 1 milyon dolarlık dairelerden sattıkları gibi 7 milyon dolarlık daire de sattıklarını, müşterilerinin yüzde 75’inin yurt içinden, yüzde 15’inin ise yurt dışından olduğunu bildirdi.

Bundan sonraki satışlarında da böyle bir dağılım beklediklerini belirten Kiler, “Dairelerimizi alacak insan var” dedi. Nahit Kiler, projenin tamamlandığında toplam maliyetinin 240-250 milyon dolar aralığında beklendiğini bildirdi.

Proje içinde yer alacak AVM’nin de çok farklı olacağını anlatan Kiler, binanın en üst katını seyir terası olarak düşündüklerini, İstanbul’a gelen yabancı turistlerin yüzde 80’ini buraya çekmek istediklerini, tur operatörlerinden şimdiden talep gördüklerini söyledi.

Kiler, yeni projelere ilişkin bir soru üzerine de Sapphire’nin inşaat grubuna çok şey kattığını, bu projeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Projeyi şimdiye kadar öz finansmanla yürüttüklerini belirten Kiler, son olarak Akbank’tan 70 milyon dolarlık finansman sağladıklarını bildirdi.

REZİDANS ÜNİTELERİNDE BAHÇE VE GOLF SAHASI DA BULUNUYOR

Toplantıda verilen bilgiye göre, Büyükdere Caddesi üzerinde inşaa edilen Sapphire İstanbul, geçmişi, bugünü ve geleceği içerisinde barındıran bir konseptle tasarlandı.

261 metre yükseklik ile İstanbul ve Avrupa’da ilk sırada yer alan Sapphire, dünyanın 97. yüksek binası olacak. Proje kapsamında 20 farklı tipte 188 adet rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunurken, rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ile 550 metrekare arasında değişiyor.

İlk 3 rezidans zonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans sonunda ise her katta olmak üzere toplam 23 adet dikey bahçe, rezidans sahiplerinin yeşille buluştururken, 2 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge’de ev sahipleri özel toplantılarını, kutlamalarını ya da çeşitli davet organizasyonlarını yapabilecek.

İstanbul Sapphire’de boğaza nazır 163 metre yükseklikte Türkiye’nin en yüksek golf antrenman sahası yer alırken, 33 metre yükseklikte kapalı havuzla birlikte bir rekreasyon alanı da bulunuyor. 140 metrekarelik havuzun yanı sıra jakuzi, sauna, masaj odaları, güneşlenme ve dinlenme alanları, fitness, cardio ve GYM alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalarının yapılabileceği stüdyolar da proje içinde bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı: Akciğerlere İkinci Dava

Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı’nın, İz­mir’in el­de ka­lan son ye­şil alan­la­rın­dan İn­ci­ral­tı üze­ri­ne ha­zır­la­dı­ğı 1/25 bin öl­çek­li Tu­rizm Mer­ke­zi Çev­re Dü­ze­ni Pla­nı Re­viz­yo­nu, böl­ge­nin yüz­de 76’sı­nı ya­pı­laş­ma­ya aça­ca­ğı ge­rek­çe­siy­le tep­ki çek­ti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir