1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Metro Toptancı Market, 2010’da 4 Mağaza Daha Açacak

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye geneline yayılmış mağazalarında, bölge esnafının ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmayı amaçlayan “Bakkal/Market Gezici Çözüm Noktası” isimli Metro TIR’ını esnafla buluşturmaya devam ettiklerini bildirdi.

bakkal gezici çözüm noktası, market gezici çözüm noktası, metro, metro market, metro tır, metro toptancı market

Ergin, çözüm TIR’ının Adana durağında düzenlediği basın toplantısında, bu TIR’ın il il dolaşarak, esnafın sorunlarına çözüm aradığını, perakende ve esnaf çözümlerini etkin bir şekilde müşterilerine sunduklarını bildirdi.

Metro’nun seçkin ürün ve hizmet tedarikçileriyle birlikte bölge esnafını yakından tanımak ve güncel ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için çaba harcadığını anlatan Ergin, “Bu TIR’da, Metro uzmanlarımız tedarikçilerin ve müşterilerin bilgi paylaşımına ortamlar oluşturuyor” dedi.

Son yıllarda, indirim noktalarıyla rekabet edemeyen bakkalların yok olduğuna, bir bir kapandığına işaret eden Erin, “1998’den 2008’e yaklaşık 50 bin bakkal kapandı. 150 bin olan bakkal sayısı 108 bin civarına geriledi. Bir başka ifadeyle, toplam bakkalların yaklaşık 3’de biri kepenklerini indirdi. Ancak, işini bilen bakkal ayakta kalmayı başarıyor. Bu bakkallar bundan sonra da ayakta kalabilir. İşte biz bu noktada müşterilerimizin ayakta kalmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ergin, bugüne kadar 2000’den fazla esnaf ziyaretçilerine TIR’da sergilenen çözümlerin birebir sunulduğunu, 500’den fazla bakkal ve market müşterilerine ise özel çözümlerinin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

“76 Bakkal ve Market müşterimize ücretsiz dükkanlarını yeniden düzenleme hizmeti verilirken, 14 müşterimize ise yeni açacağı dükkanının projesi hazırlandı. Bu TIR’da, müşterilerimize yalnızca ürünleri, hizmetleri ve çözümleri yakından tanıtmakla kalmayıp, işlerini geliştirmeye yönelik öneriler de sunuyoruz. Esnafın satış sırasında işini kolaylaştıracak kasa altlığı, raf sistemleri, soğutma ekipmanları, iklimlendirme ürünleri, el sepetleri, market araba aksesuarları, yük taşıma araçları, barkod otomasyon çözümleri, yazılım çözümleri, güvenlik çözümleri, promosyon araçları ve sistemlerini de üretiyoruz. Biz sadece ticaret yapmıyoruz, ticari ortak olarak gördüğümüz müşterilerimize birçok konuda danışmanlık yapıyor, destek oluyoruz. Sunduğumuz çözümler, deneyimler ve desteklerle ticari ortaklarımızın sıkıntılarını paylaşıyor, güvenirliğimizi, kalitemizi ve hizmetlerimizi tanıtıyoruz.”

Ergin, bakkal ve market müşterilerine dükkanının yerleşim bölgesine göre çözümler sunduklarını, indirim marketleriyle rekabet edebilme imkanlarını yarattıklarını ifade ederek, “Örneğin, müşterimizin dükkanı işyerlerine, okul ya da dershanelere yakın ise tost, sandviç, çay, kahve, sebze meyve, müşterimizin dükkanı site içinde ise sebze, meyve ile piliç çevirme de satmasını öneriyoruz. Çünkü, kadınların çalışma yaşamına atılmaları arttıkça bu tür pişmiş hazır gıdalara talep de artıyor” dedi.

Ergin, bir gazetecinin, Metro’nun bir Alman yatırımı olmasının kendilerini hangi yönde etkilediği yönündeki sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

“Yatırımın yerlisi yabancısı olmaz. Metro’nun Türkiye’deki yatırımları da devam ediyor. Son olarak Pendik’te açılan bir market 23 milyon avroya mal oldu. Her yatırım istihdam, her bir istihdam ise en az 4 kişinin ekmek parasına kavuşması demektir. Metro marketlerinde çalışanların yüzde 99,9’u Türk. Bu yıl 4 mağaza daha açmayı planlıyoruz. Bu yüzden bu noktada yerli sermaye, yabancı sermaye ayrımı yapıldığını düşünmüyorum.”

Basın toplantısının ardından, Adana bakkal ve market esnafı gezici çözüm TIR’ını gezerek, uzmanlarla sorunlarını paylaşıp bilgi alış verişinde bulundu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir