1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimar Kemalettin Kitaplarına 2010 Yunus Nadi Ödülü

Mimar Kemalettin Kitaplarına 2010 Yunus Nadi Ödülü

2010 Yunus Nadi ‘Sosyal Bilimler Araştırması’ Ödülü, Mimarlar Odası Anma Programı kapsamında hazırlanan Mimar Kemalettin kitaplarına verildi. 2006-2008 yılları arasındaki kapsamlı araştırma sonucunda hazırlanan kitaplar, Mimarlar Odası ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaklığında yayımlanan üç ciltten oluşuyor. Yıldırım Yavuz, Ali Cengizkan ve Afife Batur, ödüllerini yarın (7 Mayıs Cuma) alacaklar.

Fikir, sanat, bilim ve kültürdeki çabaları desteklemeyi amaçlayan Yunus Nadi Ödülleri, Edebiyat Dalı’nda öykü, roman ve şiir; Görsel Sanatlar Dalı’nda karikatür ve fotoğraf; Bilimsel Araştırma Dalı’nda Sosyal Bilimler Araştırması olarak sürüyor. Bu dalın Seçici Kurulu, Erdal Atabek, Rona Aybay, Alev Coşkun, Emre Kongar, İoanna Kuçuradi ve Ahmet Mumcu’dan oluşuyordu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yunanistan’daki Tarihi Türk Mimari Eserleri

Yunanistan’daki Türk Mimari Eserleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir