1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimar Sinan’ın Eserlerini Lüle Taşına İşledi

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde kurulan Eskişehir Sanatları Çarşısı’nda faaliyet gösteren Süleyman Coşkun’un atölyesinde lüle taşına işlediği Kurşunlu Camii ve Külliyesi objeleri, görenleri hayran bırakıyor.

Mimar Sinan'ın Eserlerini Lüle Taşına İşledi

Mimar Sinan’ın Eskişehir’deki tek eseri olan ve Odunpazarı Belediyesi’nce restore edilen Kurşunlu Camii ve Külliyesi’nin maketlerini 10 günde yaptığını ifade eden Coşkun, bu önemli eserin lüle taşı maketinin ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, “İlerleyen dönemlerde tarihi Odunpazarı bölgesindeki diğer önemli eserlerin lüle taşı maketlerini yapmayı hedefliyorum. Eskişehir’in tarihi değerleri lüle taşına çok yakışıyor. Bizlere destek veren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya teşekkür ederim”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir