1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimar Ve Mühendislere Seminer

Seminere konuşmacı olarak Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Tekin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Zekeriya Özak ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç katıldı. Seminerde konuşan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Tekin, revize edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ile Kocaeli genelinde planlı ve güvenli yapılaşmanın amaçlandığını bildirdi. Yunus Tekin, “yeni imar yönetmeliği çerçevesinde Gebze Belediyesi olarak bizler de Gebze merkezinde 1/5000 ölçekli plana uygun olarak 1/1000 ölçekli imar uygulama planlarını ihale ettik. Yine orman köyü olarak adlandırılan Ovacık, Yağcılar, Kargalı, Duraklı, Hatipler, Elbizli ve Mudarlı köylerinin 1/1000 imar uygulama planlarını ihale ettik. E-5 kenarında sanayi alanından ticaret alanına dönen kısımlarla ilgili olarak sanayicilerimizle istişare toplantılarımız devam ediyor. Yaptığımız planlama çalışmaları Gebze ve köylerinde kaçak yapılaşmanın önlenmesinde çok önemli bir adımdır” dedi.

Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde verilen seminere imardan sorumlu başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, imar personeli, serbest çalışan mimar ve mühendislerle yapı denetim elemanları katıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir