1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimari ve Aşk Belgeseli

aşk, aşk belgeseli, avrupa kültür başkenti, doktor sinan genim, istanbul 2010, istanbul il kültür ve turizm müdürlüğü, mimar, mimar sinan, mimar sinan belgeseli, mimar sinanın hayatı, Mimari, mimari belgesel, mimari ve aşk, mimari ve aşk belgeseli, profesör doktor azmi özcan, profesör doktor ilber ortaylı, Mimari ve Aşk Belgeseli

İSTANBUL – İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan belgeselin danışmanlığını Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Azmi Özcan ve Dr. Sinan Genim yaptı.

Mimar Sinan’ın hayat öyküsüne lirik bir bakış sunan belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Cengiz Özdemir üstlendi. 40 dakikalık belgeselin metin yazarlığını da Sultan Polat gerçekleştirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bingöl’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir