1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimarlar, Yalova Anadolu Lisesini Bilgilendirdi

Yalova Mimarlar Odası, Yalova Anadolu Lisesi’nde mesleki bilgilendirme çalışmaları kapsamında “mimarlık mesleği” hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalova Anadolu Lisesi mezun konumundaki fen bilimleri alanı öğrencilerine, mimarlıkla ilgili mesleki tanıtımı Yalova Mimarlar Odası’ndan mimar Tuncay DOĞAN, Gökmen MENGÜVERDİ, Gülsen DOĞAN, ve Gökhan KUMÖZ yaptılar.

Öğrencilerin mimarlık mesleğiyle ilgili merak ettiği soruları yanıtlayan mimarlar, çeşitli görsel anlatımların yanında Yalova Sahil Projesi’yle ilgili sunumla, mesleki çalışmaların önemini birlikte anlattı.

Öğrenciler, mimarlık mesleğinin getireceği kariyerin neler olduğunu, iç mimarlıkla dış mimarlık arasındaki farklılıkları, öğrenci değişim (Erasmus) programı açısından mimarlık mesleğinin getirilerini, mimarlıkta çevresi olanların iş bulma imkanının daha fazla olduğu görüşünün doğruluğu hakkında sorular yönelterek mesleki açıdan bilmediklerini öğrenmeye çalıştı.

Mimarlar ise mesleğin önemine vurgu yaparak, medeniyetlerin merkezi durumunda olan Anadolu’yu ve Mimar Sinan’ı incelemek için yabancı mimarların ülkemize geldiğini ifade ettiler.

Bilgilendirme toplantısının ardından Yalova Anadolu Lisesi Müdürü Rıdvan Acar, katkıları için katılımcı mimarlara birer teşekkür belgesi sunarak “mesleki bilgilendirme” toplantılarının planlandığı gibi devam edeceğini, meslek seçiminin sınav kadar önemli olduğunu ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekolojik Evler Dünyanın Geleceğini Kurtaracak

Ekolojik evler ve doğaya dost yapı uygulamaları insanlığın geleceğini kurtarmak için yaygınlaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir