1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mimarlardan Cam Semineri

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, yapı sektöründe, özellikle mimari ve tasarımda önemi her geçen gün artan cam ve cam uygulamalarını gerçekleştirdiği ‘Cam ve Mimarlık’ semineri ile Bursalı mimarlarla paylaştı.

Dünyanın özellikli cam konusunda önde gelen üreticilerinden Schott, mimaride önemli uygulama alanları olan teknolojik cam konusunu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde düzenlediği ‘Cam ve Mimarlık’ seminerinde farklı yönleri ile Bursalı mimarlarla paylaştı.

Güneş enerjisinden bina cephelerinde elektrik üretimi, yangına dayanıklı cam ve uygulamaları gibi mimaride önemli uygulama alanları olan konularda gerçekleşen ‘Cam ve Mimarlık’ seminerine, Bursalı mimarların yanı sıra Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Seminerin açılışında konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, günümüzde camın mimarlık ve tasarım alanının vazgeçilmez ve önemli bir parçası haline geldiğini belirterek, seminerin Bursalı mimarlara bireysel tasarımlarında yeni boyutlar kazandıracağına inandığını söyledi.

Seminerin konuşmacılarından Füzyonteknik Ltd. Genel Müdürü Zafer Yılmaz ve Schott Satış Müdürü Esra Sezer de, teknolojik camın olanakları, mimaride ‘özellikli cam’ uygulamaları, yangına dayanımlı camlar ve yapılara entegre fotovoltaik sistemlerin yanı sıra işlevsellik ve estetiği birleştiren yalıtımlı cam ürünleri hakkında Bursalı mimarları bilgilendirdi.

Seminerde, dünyanın çeşitli noktalarındaki mimari ve estetikle camın birleştiği örneklerden oluşan yapıların barkovizyon gösterisi de yapıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekolojik Evler Dünyanın Geleceğini Kurtaracak

Ekolojik evler ve doğaya dost yapı uygulamaları insanlığın geleceğini kurtarmak için yaygınlaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir