1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mobilyacıların 2023 Hedefi 7 Milyar Dolar!

İstanbul’daki iki mobilya kentinden birisi olan MASKO’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüten Hasan Karcı, seçim öncesi 2 yıldan bu yana gerçekleştirdiği icraatlarını kamuoyu ile paylaştı

İstanbul’daki iki mobilya kentinden birisi olan MASKO’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüten Hasan Karcı, seçim öncesi 2 yıldan bu yana gerçekleştirdiği icraatlarını kamuoyu ile paylaştı. Krizin en çok hissedildiği 2009 yılında yönetime geldiklerini belirten Karcı, ekibi ile birlikte MASKO’yu uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirdiklerini belirtti. Karcı, 2023 yılı için hedeflenen Türkiye mobilya ihracatı beklentisini ise 7 milyar dolar olarak açıkladı.

Lokomotif sektör oldu
MASKO’yu Türkiye’nin perakende de mobilya ihracatının en aktif olduğu yer olarak da tanımlayan Karcı yaptığı açıklamada 778 mağaza ve 550 firması ile dünyanın en büyük mobilya kenti olan MASKO’nun son iki yılda yurt içinden ve dışından dünya markalarının yer almak istediği bir ticaret merkezine dönüştüğünü kaydetti. MASKO’yu ‘tek yürek’ olarak niteleyen Karcı, “Bugün mobilya, Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alıyor. MASKO, Türkiye’nin perakende mobilya ihracatının en aktif olduğu yer olma özelliği taşıyor. Mevcut konumu ile Türkiye’deki ihracat pastasında da önemli bir yere sahip” diye konuştu.

İhracat rakamları sürekli yükseliyor
2009 yılının 3. çeyreğinden bu yana yurt dışı ile kurulan bağlantılar ve izlediğimiz politikalarla son 1 yıl içerisinde MASKO’nun adının daha da duyulmasını sağladıklarını belirten Karcı, “İhracata çok fazla önem verdik. Bugün mobilya, Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alıyor. Yıllara göre baktığımızda da genel olarak Türkiye mobilya ihracatında önemli ilerleme söz konusu. 2005 yılında 639 milyon dolar olan mobilya ihracatımız, 2009 yılında 1.156 milyar dolar ve geçtiğimiz yıl 2010’da ise 1.206 milyar dolar olarak gerçekleşti” diye konuştu.

Rakamların sürekli ilerlemesinde fuarlarda Türk mobilyacılarının kendilerini çok iyi tanıtmasının katkısının olduğunu söyleyen Karcı, mobilya ihracatının yarısının Avrupa ülkelerine gerçekleştiğinin altını çizerek, “2010 yılının bitimi ile Türkiye iç pazar büyüklüğü 7,5 – 8 milyar dolar oldu. MASKO Mobilya Kenti’nin ekonomiye katkısı, yaklaşık olarak yılda 3 milyar TL’dir. 2023 yılı için hedeflenen Türkiye mobilya ihracatı ise 7 milyar dolar” beklentisi içinde olduklarını açıklamasında bulundu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Can Reşit Özçiçek: Kira Getirisi Sunabilen Projelere Yönenilmeli!

Can Reşit Özçiçek: Kira getirisi sunabilen projelere yönenilmeli!Propa İnşaat’ın İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir