1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Modoko, İstanbul Mobilya Fuarı’na katılacak!

Dünyanın en büyük mobilya fuarları arasında yer alan İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım başladı. Türkiye’nin en büyük mobilya sitesi Modoko, 1-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek 7. İstanbul Mobilya Fuarı İMOB 2011’de katılıyor.
Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, bu yıl klasikle modernin iç içe geçeceğini ve mobilyada avangart denilen tarzın ön plana çıkacağını söyledi.

01-05 Şubat 2011 tarihleri arasında tüm mobilya profesyonelleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İMOB) İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor.

İMOB dolayısıyla bir açıklama yaparak 2011’in mobilya trendleri anlatan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, “Modern mobilyalara olan ilgi, son iki yıldır olduğu gibi 2011’de de düşmeye devam edecek. Görünen o ki, modernle klasik arasında, avangart mobilya dediğimiz kulvarda bir ilerleyiş olacak. Ancak sonrasında klasiğe dönüş olacağını düşünüyorum” dedi.

Bu yıl mobilyada kahve tonları, şeker pembesi, mor, mürdüm tonlarının ağırlıkta olacağını söyleyen Özçelik, siyah ve grinin popülaritesinin düşeceğini ifade etti.

Avrupa’nın üretimden vazgeçmesi Türkiye’nin önünü açıyor

MODOKO Başkanı Etem Özçelik, İstanbul Mobilya Fuarı nedeniyle yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin istihdam sorununu aşabilmesinde mobilya sektörünün önemli bir anahtar olduğunu ifade ederek, ‘Türk Mobilyası’ kimliğiyle dünya pazarından alınacak payın artacağını söyledi. Özçelik, ayrıca Avrupa ülkelerinin yüksek maliyetler nedeniyle mobilya üretiminden vazgeçmesinin Türkiye’nin önünü açacağını kaydetti.

Etem Özçelik, mobilya sektörünün kullandığı yan sanayi ürünleri, üretim ve satış noktalarıyla Türkiye’nin istihdam sorununun çözümünde önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Sektörün, dünya standartlarında kaliteli, tasarımlı ve rekabetçi fiyatlarla dünya mobilya pazarından almış olduğu payı büyütmesi gerektiğine dikkat çeken Özçelik, bu yıl yaklaşık 1milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatın, 2023 hedefi olan 20 milyar dolara ancak bu şekilde çıkabileceğini savundu.

Tüketici yerli malı tercih etmeli
Özçelik, 1999 yılında Türkiye’den mobilya ihraç edilen ülke sayısı 109 iken, bugün gelinen noktada 166’ya yükseldiğini söyledi. Sektörün yeni pazarlar keşfetme anlamında dinamik olduğuna değinen Etem Özçelik, 2008 yılında Hindistan ve 2009 yılında da Güney Afrika seferlerinin başladığını anlattı. Yeni pazar keşfinin en önemli kazancını; Dünya’daki krizlerden daha az etkilenmek olarak özetleyen Özçelik, Almanya, İtalya, İngiltere, Belçika ve Hollanda’daki üretici firmaların, maliyetlerden dolayı mobilya üretiminden vazgeçmesiyle rekabet gücü artan Türkiye’nin üretim üssü olmaya doğru gittiğini de kaydetti. Özçelik, “Bir kere tüketicimiz artık yerli malına güvenmeli ve yerli mobilyayı tercih etmeli. Ülkemizde her türlü mobilyanın en kalitelisi üretiliyor. Ayrıca ülkemizin mobilya sanayine geç girmiş olması yeni makineler ve en son teknolojiye sahip olması avantajını beraberinde getirmiştir” diye konuştu.

Modoko, ihracatta Ortadoğu’ya odaklandı
2010 genelinde sektörün 1 milyar dolarlık ihracat hedefine yaklaştığını dile getiren Özçelik, geçen yıla göre ihracatta yüzde 15 artış olduğunu, 2011’de ise yüzde 20’lik bir artış beklediklerini kaydetti.

Türkiye’nin özellikle Ortadoğu ülkeleri ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde vizelerin kalkmasının 2010 yılında kendilerine çok katkısı olduğunu ifade eden Etem Özçelik, bu yıl Ortadoğu’ya ihracatta ciddi artış yaşandığını söyleyerek, şu an bölgenin önemli ihracat pazarlarından biri haline geldiğini söyledi.

Fuara 350 firma ve 100 bin ziyaretçi bekleniyor
Fuara bu yıl da katılacak olan Türkiye’nin en büyük mobilya sitesi Modoko, 5. Hall D 511’de ziyaretçilerini bekleyecek.
Fuarda geleneksel hale gelen İMOB Tasarım Yarışması, bu yıl da devam edecek.

Düzenlendiği her yıl sektörün gündemine yön veren fuar, 2011 yılında da mobilyaya dair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların öğrenildiği yer olacak. Fuar, 5 gün süresince, 9 salonda, 350’ye yakın katılımcıyla 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi gören fuara alım heyetlerinin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Özbekistan, Rusya, Suriye, Ukrayna ve Yunanistan’dan da pek çok alıcı grubunun fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

İMOB 2011’in katılımcı profilinde modern, klasik, eskitme ve modüler mobilya, yatak ve yatak odaları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bebek – genç odaları ve mobilya aksesuarları yer alıyor. Ziyaretçi profilini ise mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticileri başta olmak üzere mobilya sektörü ile ilgili tüm profesyoneller oluşturuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekolojik Evler Dünyanın Geleceğini Kurtaracak

Ekolojik evler ve doğaya dost yapı uygulamaları insanlığın geleceğini kurtarmak için yaygınlaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir