1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bingöl’ün İdealidir

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bingölün İdealidir

BİNGÖL – Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, üniversite bünyesinde kurulan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulmasını değerlendirdi.

Rektör olarak göreve başladıktan sonra Bingöl Üniversitesi’ne kazandırılması gereken fakültenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olduğuna karar verdiklerini ve bu konuyla ilgili girişimlerini Nisan 2009 tarihinde başlattıklarını ifade eden Rektör Baydaş, “Son bir yıllık sürecin sonunda nihayet fakültemiz resmen kurulmuş oldu. Deprem bölgesi olması hasebiyle Bingöl için en ideal fakültelerden birisi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesidir. Bu nedenle üniversitemiz için çok önemsediğimiz bu fakültenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde açılması gereken bölümleri üniversite senatosundan tespit edildikten sonra YÖK’e bildireceklerini ve YÖK’ün bu kararı onayladıktan sonra açılacak olan bölümlere öğretim elemanı kadrosunun aktarılacağını belirten Rektör Baydaş, “Bundan sonraki dönemde ise bölümlere yeterli sayıda öğretim üyesi alınması sağlanır. Bu kriterler yerine getirildikten sonra öğrenci alımı için YÖK’e müracaat yapılır. Şu an bölümlerimizin açılması için YÖK’ün onayını bekliyoruz. Mühendislik ve mimarlık fakültesi için ayrı bir binamız yoktur ancak Fen-Edebiyat Fakültesi olarak bilinen inşaat halindeki binamız tamamlanırsa her iki fakültemizin ihtiyacını karşılayacak donanım ve kapasitede olacaktır.”dedi.

Senato tarafından uygun görülerek YÖK’ün onayına sunulan bölümlerin İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü olduğunu ifade eden Rektör Baydaş, bölümlerin kurulmasından sonra öğretim üyesi alımına gidileceğini söyledi.

Rektör Baydaş son olarak, öğrenci alımının ancak tüm işlemler bittikten sonra 2011-2012 eğitim öğretim döneminde olabileceğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü`ne bağlı olarak eğitim ve öğretim veren Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültelerinden sonra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin de kurulması kararı Bakanlar Kurulu’ndan geçtikten sonra Resmi Gazete’nin 28 Nisan 2010 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmişti. (Ali Yıldırım – İLKHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir