1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mürkan Group Erbil’de AVM ve Otel Yapıyor!

Benim ismimin ilk hecesiyle oğlum Furkan’ın adının son hecesini birleştirip markamız’Mürkan’ı oluşturduk. Ama patent almak için araştırma yaparken Mürkan’ın ‘iyi ata binen’ anlamına geldiğini de öğrendim. Simdi gıda, turizm ve inşaat isleri yapıyoruz. Hayalimizde bir eğitim ve bir temizlik yatırımı da var.

1992 yılından beri ticaret hayatının içindeyiz ama 2002’de şirketimizi kurduk. Sakarya Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunuyum. Üniversiteyi çok zor, bir otelin kaloriferine kömür atarak okudum. Esim sayesinde, birlikte dayanışma içinde bu seviyeye geldim. İlk önce inşaat isleriyle ilgileniyordum, 1999 depreminde sonra, ben askere gittim ve inşaattan bir 5 yıl kadar koptuk. 2003’te bu sektöre tekrar başladık. Simdi Erbil’de AVM ve otel yapıyoruz. Erbil Havaalanı’nın kapısından çıktığınız zaman bizim yaptığımız bu proje ile karşılaşıyorsunuz, işadamlarına hitap edecek VIP bir proje yapıyoruz. AVM’mizin içindeki bir mağazaya italyan bir marka talip oldu. Ayrıca tekstilde fason çalışıyoruz, ilerde burada kendi markamızla da mağazamız olacak.

Bölgede gıdayla başladık. Yumuşak ve sert şekerleme üretimi yapıyoruz. Diyarbakır’da üretimimiz var bir de Silivri OSB’de yatırım yaptık. Ona ilaveten gıda ambalajı üzerine bir yatırımımız oldu. ILM robot sistemini getirdik. Türkiye’de bu sisteme sahip 3’üncü fabrika olduk. Diyarbakır’da yeni bir tesis kuruyoruz. M seklinde dizayn ettiğimiz binamız uçak sahasında yer alıyor. Başka kentlerden buraya uçanlar markamızla karşılaşacaklar. Bu fabrikamızda gofret ve bisküvi grubu da olacak. 2012’de devreye alacağız. Ayrıca Gaziantep’ten sonra bölgenin ikinci gıda laboratuarını kurmuş olacağız.

KRAFT’TAN İLK ÇEKİ ALDIK
ILM sistemine geçtiğimi duyan Kraft ile bir protokol yaptık. Asansör tipi denilen bir bardak sistemi ile ürünlerin hijyenik şartlarda kalmasını sağlayacağız. Bizim gibi esnek, küçük parti üretim yapan firma bulamadıkları için Almanya’da bu isi yaptıramamılar. Ayda 5 fntlyen1 adetlik protokolümüzü yaptık ilk çeki de aldık. Birde Tuncay Sound isimli firmamız da ses, sahne ve ışık sistemleri kuruyor. Bölgede miting yapan bütün partilere hizmet veriyoruz. Ak Parti’ye de ses sistemleri kuruyoruz, BDP’ye de. Ayrıca temizlik sektörüyle ilgili bir çalışmamı da 2012’de hayata geçireceğim. Bir de eğitim projesi hayalim varanne karnından başlayıp 18yasına kadar uzanan bir süreci yöneteceğiz/Yatırımcı Koordinasyonu Geliştirme ve Destekleme Dernegi’nin (YAKODER) de başkanıyım. Diyarbakır’ın değişen sürece ayak uydurabilmesi için kurumsal firmalarla yoluna devam etmesi lazım. Atıl sanayi oluşmaması için bu şart.

Dünya

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Can Reşit Özçiçek: Kira Getirisi Sunabilen Projelere Yönenilmeli!

Can Reşit Özçiçek: Kira getirisi sunabilen projelere yönenilmeli!Propa İnşaat’ın İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir