1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Müteahhide KDV İadesinde Geri Adım Atıldı

Zaman’ın Başbakanlık ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çevrelerinden edindiği bilgilere göre Maliye, daha önce tamamlayıp Başbakanlık’a gönderdiği KDV uygulamasının kaldırılması çalışmasında geri adım attı. Buna göre, inşaat sektörüne yapılan yüzde 17’lik KDV iadesinde halen yürürlükte olan sistem uygulanacak.

Müteahhide KDV iadesinde geri adım atıldı

Zaman, 9 Ocak Cumartesi günü “KDV iadesi kalkıyor, konut fiyatları artacak” başlığıyla yayımladığı haberinde konuyu ilk olarak kamuoyunun gündemine taşıdı. Haberde, 150 metrekarenin altındaki konutlarda KDV oranı yüzde 1 olduğu için devletin, demir, çimento gibi yüzde 18 KDV ile alınan inşaat malzemelerindeki yüzde 17’lik farkı, şirketlere geri ödemesinin Maliye’nin yaptığı ve Başbakanlık’a gönderdiği yeni çalışmayla kaldırılmasının istendiği dile getirilmişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de pazartesi günü yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı. Zaman 13 Ocak’ta da “Konutta KDV iadesi kalkarsa inşaatta iflaslar yaşanabilir” başlıklı haberiyle de inşaat sektörünün tepkilerini dile getirdi.

Maliye’nin krizde olan inşaat sektörünü daha da zora sokacak, “KDV iadesi iptali” çalışmasını geri çekmesi, sektör tarafından sevinçle karşılandı. Kararın inşaat sektörünü rahatlatacağı belirtiliyor. Maliye, konut satışlarına paralel sektöre yıllık 3 milyar lira civarında KDV iadesi ödemesi yapıyor. Mevcut uygulamayla konut satışlarında yüzde 1 KDV alınıyor. Maliye de inşaatçılara yüzde 18 yaptığı ödemenin farkı olan yüzde 17’yi geri veriyor.

Ekonomi

İSMAİL ALTUNSOY ANKARA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’nin En Büyük Yatırımını Yaptı

Atakaş Şirketler Grubu'nu daha önce duymuş muydunuz? Muhtemelen hayır. Başında Recep Atakaş'ın olduğu İskenderunlu bir demir çelik üreticisi. Ama bu kadar basit değil. Çünkü onların şu anda yaptığı yatırım öyle bir yatırım ki şimdiki fiyatlarla cumhuriyet tarihinin en büyük sıfırdan yatırımı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir