1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Nevşehir’deki Ortahisar Kalesi Restore Ediliyor

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki, 2004 yılında bazı bölümleri yıkılma tehlikesi oluşturduğu için turistlerin ziyaretine kapatılan, 80 metre yükseklikteki Ortahisar Kalesi’nin restore edilerek yeniden turizme kazandırılmasına yönelik başlatılan çalışmalara hız verildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulan projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilmesi için proje statik raporunun beklendiğini, rapor geldikten ve incelendikten sonra projenin bakanlığa gönderilip, restorasyona başlanılmasını isteyeceklerini söyledi.

Kapadokya’nın en büyük peri bacası olarak nitelendirilen tarihi kalenin restorasyonun yeni turizm sezonuna kadar tamamlanması için ellerinden gelen gayreti göstermekte olduklarını belirten Özendi, 2004 yılından beri turistlerin ziyaretine kapalı olan tarihi kalenin restorasyondan sonra yeniden turizme kazandırılmış olacağını dile getirdi.

Kalenin turizme açılmasıyla bölge turizmine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Özendi, bununla birlikte kalenin bulunduğu Ortahisar beldesinin de adından söz ettireceğini vurguladı.

Bugüne kadar ziyarete kapalı tutulduğu için en büyük peri bacası olarak nitelendirdirilen tarihi Ortahisar Kalesi’nin Kapadokya turizmine fazla katkı sağlayamadığını kaydeden Özendi, açıklamasına şöyle devam etti:

“Biz inanıyoruz ki, kalede gerekli restorasyon çalışmaları tamamlanıp yeniden turizme kazandırıldıktan sonra buraya yerli yabancı çok sayıda turist gelecek. Böylece kale, hem Kapadokya’ya hem de Ortahisar’a katkı sağlamış olacak. Doğal yer altı soğuk hava depoculuğunun yaygın olması nedeniyle bugüne kadar adından turizm ile söz ettiremeyen beldemiz, bu konuda hep ikinci planda kalmış. Kalenin ziyarete açılmasıyla birlikte artık Ortahisar beldemiz, turizm ile de anılacak.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’nin 2.5 Milyon Acil Konut İhtiyacı Var

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Gül Deliktaş, Türkiye'de halen 2.5 milyon acil konut ihtiyacı olduğunu belirterek, bugün 1655 TOKİ şantiyesinde üretilen konut sayısının 419 bin olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir