1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ölümün Cezası Taksitle!

genel harita, harita, harita bölümü, harita büroları, harita bürosu, harita iş, harita kadastro, harita kadastro mühendisleri, harita kadastro mühendisleri odası, harita kadastro mühendisliği, harita kadastro teknikeri arayanlar, harita kadostro, harita kariyer, harita müdürlüğü, harita mühendis, harita mühendisi, harita mühendisi alımı, harita mühendisi alımı 2009, harita mühendisi araniyor, harita mühendisi aranıyor 2009, harita mühendisi arayan, harita mühendisi arayanlar, harita mühendisi iş, harita mühendisi iş ilanı, harita mühendisi iş ilanları, harita mühendisi maaşları, harita mühendisi ne iş yapar, harita mühendisi nedir, harita mühendisleri, harita mühendisleri odasi, harita muhendisligi, harita mühendisliği dersleri, harita mühendisliği hakkında bilgi, harita mühendisliği iş ilanları, harita mühendisliği nedir, harita mühendisliği taban puanı, harita mühendisliği taban puanları, harita mühendislik, harita mühendislik büroları, harita mühendislik şirketleri, harita odası, harita staj, harita tekniker, harita teknikeri, harita teknikeri aranıyor, harita teknikeri arayanlar, harita teknikeri iş ilanları, harita teknikerleri, harita teknikerliği, harita teknisyeni, harita ve kadastro mühendisleri odası, harita ve kadastro mühendisliği, itü harita mühendisliği, jeofizik mühendisi, lisanslı harita kadastro mühendisleri makina mühendisi tmmob harita ve kadastro mühendisleri odası, topoğraf, topoğraf aranıyor, topograf arayanlar, topograf iş ilanları, yapı mühendisi, yeni mezun harita mühendisi, zer harita, Ölümün Cezası Taksitle!

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmadı. Mahkeme heyeti, olay gününde asıl işi olmamakla birlikte vinç operatörüne yardımcı olarak görevlendirilen sanık Ali Kayın’ın beraatine karar verdi. Olay anında vinci kullanan sanık Hasan Hüseyin Navruz, tedbirsizlik ve dikkatsizlikle ölüme sebebiyet verdiği, tüm dosya kapsamına göre “tali kusurlu” olduğu anlaşıldığından, kusur derecesi de gözetilerek 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın beyanlarını, lehine indirim nedeni olarak kabul eden hâkim, Navruz’un cezasını 1 yıl 8 aya indirdi. Hâkim daha sonra Navruz hakkındaki hapis cezasını 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi.

Taşeron firmanın sorumlu teknik müdürü olan sanık Ali Enes Ediz ile inşaatın asıl yüklenici firmasında inşaat mühendisi olan sanık Kürşat Özarslan’ın meydana gelen olayda “asli kusurlu” oldukları ve “dikkatsizlik ve tedbirsizlikle ölüme sebebiyet verdiklerinin anlaşıldığını belirten hâkim, sanıkların 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı. Hâkim, sanıkların cezasını TCK 62. maddesi uyarınca 2 yıl 6 aya indirdi daha sonra da 18 bin 200’er TL adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, borcun taksitle ödenmesine karar kıldı.

‘Demek ki bu suçun cezası yok’

Karar açıklandığı sırada gözyaşlarını tutamayan Gülseren Yurttaş’ın kardeşi Hatice Yurttaş adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yurttaş, meydana gelen olayın “taksirle adam öldürme” ile tanımlandığını ve 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası öngörüldüğünü kaydetti. Hatice Yurttaş, “Bu kadar iş kazası olan bir ülkede insanların bu kadar kolay abuk sabuk sebeplerle ölebildiği bir ülkede hâkimlerimiz buna iki yıl hapis cezası veriyor ve bunu da paraya çeviriyor. Bunu gerçekten anlamıyorum” dedi. Bu para cezasının da taksite bölünebildiğini anlatan Yurttaş, bunun taksirle adam öldürme suçunu işleyenin serbest kalabileceğini gösterdiğini kaydetti. Yurttaş, Tuzla tersanelerindeki iş kazalarında da onlarca insanın hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “Orada da kimse ceza almıyor. Demek ki bu suçun cezası yok, bu karar bunu gösteriyor” ifadesini kullandı. Yurttaş’ın avukatı Selva Özkarakoç da mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir