1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ordu Giresun Havaalanı İhalesi Yapılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havaalanı ihalesine katılacak firmaların en son 4 Marta kadar teklif verebileceklerini ifade etti

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır tartışma konusu olanve bugüne kadar hayata geçirilemeyen Ordu-Giresun Havaalanı için artık sonadımların atıldığını kaydetti.

Ordu-Giresun Havaalanı’nın yatırım programına alınmasının ardından ihaleiçin gün sayılmasına başlandığını belirten Güler, şöyle devam etti:

“Kamu İhale Kurumunun bülteninde yayımlanan tebliğde de belirtildiğigibi ön yeterlilik için firmalardan teklifler alınacak. Teklif vermek için son gün 4 Mart olarak belirlendi. Bu tarihte yapılacak değerlendirme ile teklif veren firmalar arasından mali yeterliliği uygun olanlar tespit edilerek ihaleye girecek olan firma sayısı 5’e düşürülecek. Yapılacak 40 günlük değerlendirme sonunda ihaleyi alan firma bu 5 firma arasından belirlenecek ve iş o firmaya verilerek nhavaalanı inşaatı başlayacak.”

Güler, havaalanının maliyetinin 210 milyon lira olarak belirlendiğini ve bunun yüzde 10’u olan 21 milyon liranın Maliye Bakanlığı tarafından hesaba aktarıldığını da belirtti.

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TBMM’de Kentsel Dönüşüm Tartışması

TBMM İçişleri Komisyonunda, büyükşehir belediyelerinin kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin uygulandığı alanları genişletmeyi öngören kanun teklifi, alt komisyona gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir