1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

OSTİM, Yeşil Binaya Taşınıyor

atık su arıtılması, atık su arıtma, bahçe sulaması, bahçe tanzimi, enerji tasarruflu bina, geri dönüşüm, güneş panelleri, iklime dayanıklı bitki, ostim, ostim yeşil bina, rüzgar türbini, yağmur sularının geri dönüşümü, yeşil bina, yeşil bina nasıl yapılır, yeşil bina nedir, yönetim merkezi, yüksek performanslı yeşil bina, OSTİM, Yeşil Binaya Taşınıyor

Enerji tasarrufu olgusunun her geçen gün daha çok kişi tarafından önemsenmeye başlandığını belirten DSTİM yetkilileri, yeşil binayla ilgili olarak: “Enerji konusundaki yaklaşımımızı kendi yeni yönetim binamız ile ortaya koyduk” dediler.

5 bin firma ve 50 bin çalışanın faaliyet gösterdiği Ostim’de, bölgenin yönetim merkezi olarak hizmet verecek olan akıllı bina, enerjisinin büyük bir bölümünü güneş panelleri ve rüzgar türbini ile üretecek.

Platin sertifikalı
Yüksek Performanslı Yeşil Bina olarak adlandırılan yönetim binamızın inşaatına 2008 yılı sonunda başladık. Bina, USGBC’nin (United States Green Building Council) yayımladığı LEED (Enerji ve çevresel tasarımda öncülük) yeşil bina sertifikasyonunun en üst düzeyi olan platin sınıfına ve ASHRAE yüksek performans binaları kriterlerine uygun olarak tasarlandı.

Ostim Yüksek Performanslı Yeşil Bina Projesi, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Kılkış’ın tasarım ve ar-ge katkıları ile Ostim OSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan proje grubumuzun deneyim ve yoğun çabaları ışığında yapıldı.

Aydınlatmamız otopark üzerindeki güneş panellerinden elde edilen enerjinin elektriğe dönüştürülmesiyle sağlanacak. Bina çatısına yerleştirilen gün ışığını kullanan aydınlatma sistemleri ile özellikle kış aylarında kapalı günlerde, binada elektrik kullanmadan aydınlatma sağlanacak.

Çevre dostu bina
Binada toprak kaynaklı ısı pompası için açılan 8 adet 100 metrelik kuyuya indirilen borularla toprak ısısı ile ısıtma ve soğutma yapılacak. Yazın üretilen fazla ısı toprakta depolanarak kış için saklanacak. Ostim yüksek performanslı yeşil binadan doğaya sera gazı salınımının minimum seviyede olması, binanın çevre dostu olmasının en büyük göstergesidir. Binamızda karbon salınımı, alışılan tipteki bir eşdeğer binaya göre yüzde 75 azdır. Binadaki tüm yapı elemanlarının seçiminde geri kazanım, yerel tedarik, minimum inşaat atığı, zararlı kimyasal madde içermeme gibi özellikler göz önünde tutulmuştur. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yabancı heyetler ve üniversitelerin 2009 Şubat ayından itibaren ziyaret ettiği bina, Türkiye’nin hizmete giren ilk yüksek performanslı yeşil binası.

Yağmur sularının geri dönüşümü sağlanacak
Binanın siyah su olarak adlandırılan tüm atık suyu arıtılarak, bahçe sulamasında ve tuvaletlerde değerlendirilecek. Bahçe tanziminde en az sulama ve bakım gerektiren, ilaçlama istemeyen ve yöresel iklime dayanıklı bitkilerin seçimine dikkat ettik. Yağmur suları da arıtılıp depolanarak temiz su olarak kullanılabilecek. Yine bina bahçesine yerleştirilecek olan rüzgar türbini, elektrik üretimini sağlayacak.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Evlere Çevre Dostu Enerjik Çatılar

Yenilenebilir enerji teknolojileri kullanarak ekonomik, çevre dostu ve etkin çözümler sunan Permak Enerji Sistemleri ile kendi elektriğinizi kendiniz üretin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir