1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Oteller Kışın Laboratuara Dönüştürülecek

Oteller Kışın Laboratuara Dönüştürülecek

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Kozak, turizm eğitimini üniversitelerle sınırlandırmayıp, kışın atıl kalan otelleri de ders için birer laboratuvara dönüştüreceklerini bildirdi.

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bodrum’da ”Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı” düzenledi. Konferansa turizm bölümü olan 18 üniversiteden akademisyenin yanı sıra, turizm kurum ve kuruluşlardan 62 temsilci katıldı.

Turizm Eğitiminde 10 Temel Nokta Belirlendi
Kozak, konferansta turizm eğitimindeki 10 temel noktanın belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ”Buna göre, artık yeni eğitim modeli sektörün ihtiyacına göre belirlenecek, turizm eğitimi veren kurumlar arasında eş güdüm kurulacak, ders kitapları, içindeki bilgi ve rakamlar güncellenecek, ezbere dayalı eğitim yerine, sahada uygulamaya ağırlık verilecek, öğrencilerin staj dönemi artırılıp, stajın her aşaması denetlenecek, mezuniyet sonrası kariyer gelişimleri takip edilecek, akademik takvim, staj ve uygulama takvimiyle uyumlu hale getirilecek, kültürel varlıklar ve ören yerleri eğitim amaçlı birer laboratuvar olarak kullanılacak, dersin ismi ve içeriğini tutarlı hale getirilip, benzer derslerin tekrarı önlenecek, öğretim elemanları da yazın turizm işletmelerinde çalışıp, gözlem yapacak.

Oteller Kışın Boş Kalmayacak
Doç. Dr. Kozak, turizm okulu öğrencilerinin yaz döneminde staj için otellere gönderildiğini, ancak bunun yeterli olmadığının ortaya çıktığını kaydetti. Bunun için yeni bir uygulamaya geçeceklerini dile getiren Kozak, ”Kuramsal bilgileri uygulayıp, mezun olduklarında yetişmiş eleman olarak sektörde kolayca iş bulmaları gerekiyor. Bu noktadan hareketle, uygulamalı eğitimlerini kışın da devam ettirmek amacıyla sezon sonunda kapılarını turiste kapatan otellerde eğitim görmelerini sağlayacağız. Turizm eğitimini üniversitelerle sınırlandırmayıp, kışın atıl kalan otelleri de ders için birer laboratuvara dönüştüreceğiz” dedi.

Kaynak: Turizm Haber Sitesi

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir