1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Özaltın, Elazığ’da 4 Milyar Dolarlık Yeni Barajı 3,5 Yılda Tamamlayacak

Özaltın, Elazığ'da 4 Milyar Dolarlık Yeni Barajı 3,5 Yılda Tamamlayacak

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, yapımına bu yıl başladıkları Elazığ’daki Beyhan Barajı’nın 3-4 milyar dolara mal olacağını söyledi.

Antalya’da düzenlediği basın toplantısında Özaltın Holding’in taahhüt ve inşaat çalışmaları hakkında da bilgi veren Özaltın, şu bilgileri verdi:
“Cengiz İnşaat’la birlikte Elazığ Beyhan’da inşa edeceğimiz hidro elektrik santral (HES) projesi Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olacak. Ortaklarımızla kurduğumuz Kalehan Üretim A.Ş’nin bu yıl yapımına başladığı Beyhan Barajı 3-4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. Yaklaşık 4 milyar kilovat saat (kwh) kapasiteli baraj, 3.5 yıl içinde tamamlanacak.

Hindistan’da Hintli ortağımızla yapılması planlanan 1.5 milyar dolarlık baraj yatırımının önündeki yargı engeli de kalktı. Bu proje de bu yıl içinde başlayacak. Ayrıca Ürdün’de 100 milyon dolarlık bir baraj daha inşa ediyoruz. Yurt dışında da önemli projelerle yola devam ediyoruz.”

6 milyar dolarlık otoyol
Özaltın, İzmir Beydağ Barajı’nı, Denizli Cindere Barajı’nı hayata geçirdi. Bingöl Kiğılı’da 70 milyon dolarlık Yedisu Barajı ve HES projesi de gelecek yıl devreye girecek.
Adana’da Nurol İnşaat ortaklığıyla yap-işlet-devret modeliyle yapılan HES projesi 2 ay içinde devreye girecek.
Konsorsiyumla inşa edilecek İzmir Otoyol projesi 6 milyar dolarlık bir pdroje. Uşak’taki altyapı projesi de bu yıl teslim edilecek.

Domates-biber işini büyütmek için Afyon ve Denizli’de yer arıyor
ANTALYA’da turizmin yanı sıra sera yatırımı da bulunan Özaltın Holding, 120 bin metrake örtülü alanda domates ve biber üretimi yapıyor. Antalya’daki sera alanını genişletmek istediklerini belirten Nuri Özaltın, şunları söyledi: “Antalya’da yılda yaklaşık 3 bin ton domates, 300 ton biber üretiyoruz. Bu yıl ihracat oranımız yüzde 80’e çıktı. Buradaki arazimiz oldukça büyük olduğu için seralarımızı genişleteceğiz. Ayrıca yeni sera alanları bakıyoruz. Bu konuda Afyon’daki araştırmamız devam ediyor. 2004’de Denizli’de 250 bin metrekarelik bir yer almıştık ama bürokratik engellerden dolayı yapamadık.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Antalya Şehir Müzesi, Turisti Kent Merkezine Çekecek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Kaleiçi'ndeki tarihi ve kültürel değerleri koruyarak, çağdaş bir anlayışla yeniden sunmak ve bu sayede kent merkezini canlandırmak için ''Antalya Şehir Müze ve Sergileri'' projesi hazırladıklarını bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir