1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Pasif Ev ile Yüzde 95 Enerji Tasarrufu Mümkün!

bina ısıtma, bina ısıtma enerjisi, bina soğutma, bina soğutma enerjisi, enerji tasarruflu ev, enerji verimliliği, ev endüstri, ev endüstrisi, hastahane binaları, hastahane yapıları, İnşaat Teknolojisi, ısı yalıtımlı binalar, konut endüstri, ofis binaları, ofis hastahaneleri, okul binaları, okul yapıları, pasif ev, pasif ev endüstrisi, pasif ev nedir, pasif ev standartları, pasif ev uygulaması, pasif evler, pasif evler ile tasarruf, pasif konutlar, yalıtım sistemi, yapı standartı, yapı standartları,Pasif Ev ile Yüzde 95 Enerji Tasarrufu Mümkün!

Isı yalıtımından enerji yönetimine herşeyi planlayan “Pasif Ev”ler ile yüzde 95’e varan oranlarda enerji tasarrufu yapılabiliyor.

Almanya Pasif Ev Enstitüsü Enerji Verimliliği Uzmanı Jessica Grove Smith dünya genelinde 17 bin adet pasif ev olduğunu söyledi. SABAH’ın sorularını yanıtlayan Smith “Almanya Darmstadt’a 1993 yılında yapılan ilk pasif ev, o dönemdeki standartlara göre, yüzde 90 az enerji gerektiriyordu. Bu gün aynı konsept ile ABD’de Minnesota’da yapılan bir pasif ev, 2003 yılı Minnesota bina kodlarına göre yapılan bir evden yüzde 85 daha düşük enerji tüketiyor. Pasif ev konsepti İngiltere’de uygulandığında geçerli regulasyona göre yüzde 77 ve üzerinde verimliliğe ulaşmak olası” diye konuştu. Henüz 25 yaşında olan Jessica Grove Smith, Ağustos 2008′den bu yana Almanya Darmstadt Pasif Ev Enstitüsü’nde bilimsel konularda görevli olarak çalışıyor.

En büyük kalem yalıtım
Smith’in verdiği bilgilere göre günümüzde konutların maksimum enerji tasarrufu ile çevreyle dost ve sürdürülebilir bir ilişki içinde inşa edilmesi için çalışılıyor. Ultra düşük enerji kullanılarak ısıtılan bu yapılar “Pasif Ev” olarak adlandırılıyor. Bu evlerde tasarrufun en büyük kalemini yalıtım oluşturuyor. “Pasif Ev” standartlarının, binanın ısıtma enerjisi tüketiminin yılda metrekare başına 15 kWh’in altında kalmasını hedefleyen yalıtım sistemi ve ısıtma donanımının kullanılmasını zorunlu kılıyor. Buna karşılık Türkiye’deki yalıtımsız binalarda, yılda metrekare başına enerji tüketiminin 300-350 kWh’e kadar çıkıyor.

Isı yalıtımı ile ilgili bazı bilgiler
Isıtma ve soğutmada yüzde 50 tasarruf mümkün.
Binaların yalıtımlı olması Türkiye ekonomisine her yıl 7.5 milyar dolar kazandırabilir.
Her yıl yeni yapılan 100 bin binanın tamamında ısı yalıtımı yapılması durumunda 300 milyon dolarlık tasarrufu sağlanabilir.
Fosil yakıtlardan kaynaklanan sera gazı salınımını yüzde 50 azaltarak küresel ısınmayla mücadele ediyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yaşamı Hiçe Sayan Bina İskeleleri

İş güvenliğinin en riskli olduğu alan inşaat sektöründe, kayıt dışı, standartlara uymayan ve mühendislik hatalarıyla dolu bina iskeleleri yaralanmalara, sakatlıklara ve ölümlere davetiye çıkarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir