1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Prof. Dr. Işıkara: Deprem gerçeğine alışmamız lazım

Prof. Dr. Işıkara: Deprem gerçeğine alışmamız lazım

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü eski Müdürü Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem gerçeğine alışılması gerektiğini belirterek, yapıların depreme karşı dayanıklı yapılmasının önemine dikkat çekti.

Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “Deprem” konulu konferansta konuşan “Deprem Dede” lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, çocuklara deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı.

Çocuklara, anlattıklarını unutmamalarını tavsiye eden Prof. Işıkara, nereye gidilirse gidilsin depremle her zaman iç içe olunacağını vurguladı.

Işıkara, “17 Ağustos Marmara Depremi olmadan önce Adapazarı Mudurnu Depremi’nden ders çıkarmayarak depreme dayanıksız binalar yaptık. Bu nedenle de 17 Ağustos Marmara depremindeki acılar yaşandı. Sizler deprem göçüklerinin üzerine evler yapmayın. 2009 yılında 9 bin 196 adet deprem oldu. Bu nedenle artık kafanızdan ‘Deprem olacak mı? sorusunu çıkarın ve depremle karşı karşıya kalacağınızı bilin.” diye konuştu.

Marmara Depremi’ni beklediklerini söyleyen Işıkara, yapıların sağlam olması durumunda 1999’de yaşanan acıların tekrar yaşanmayacağını kaydetti.

Işıkara, “Bundan sonra beklenen deprem Marmara Depremi’dir. 17 Ağustos’taki depremi siz hissederken, biz sizin kadar hissetmedik. Bu nedenle Marmara Depremi’nde de sizler, bizler gibi olacaksınız. Ama binalarınızı sağlam yapmazsanız yine tabi ki etkileneceksiniz. Binaları mimarlar tasarlasın, inşaat mühendisleri yapsın ve jeofizikçiler de zeminine baksınlar. Kocaeli 17 Ağustos’tan sonra silkindi, toparlandı. Ancak orta hasarlı ve az hasarlı binalarda oturanlar binalarını mahkeme kararıyla yeniymiş gibi değiştirdiler. Bunu yapanlar sizin aileleriniz, sizlere zarar veriyor. Bütün evlerden hemen çıkmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir