1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Rönesans, En Büyük Üçüncü Türk Müteahhitlik Şirketi Oldu

1993 yılında Rusya’da kurulan ve kendi yarattığı dinamiklerle devleşen Rönesans, farklı pazarlarda büyümek için yeni yol haritaları belirliyor…

Erman Ilıcak’ın genç bir işadamı olarak 1993 yılında St. Petersburg’da mütevazı koşullarda kurduğu Rönesans, bugün farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren 12 binden fazla çalışanıyla, yurtdışı taahhütlük kontratlarının toplamı 3 milyar dolara ulaşan, uluslararası pazarlarda iş yapan en büyük üçüncü Türk müteahhitlik şirketi haline geldi. Holding bünyesinde Rusya ve Türkiye başta olmak üzere AVM, ofis gibi gelir getiren ticari gayrimenkul projeleri geliştiren Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ise, yepyeni ve daha cazip fırsatları hayata geçirmek için yeni yol haritaları çiziyor.

St. Petersburg’da 1993 yılında Erman Ilıcak tarafından 30 bin dolar sermayeyle kurulan ve renovasyon çalışmaları gerçekleştiren Rönesans, bugün Türkiye, Rusya, Türkmenistan gibi farklı coğrafyalarda iddialı inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji projeleri gerçekleştiren, çok şirketli bir holdinge dönüştü. Rönesans Holding, Rönesans İnşaat, Rönesans Gayrimenkul Yatırım ve Rönesans Enerji ile 12 bini aşkın çalışanı olan ve sürekli büyüyen genç ve etkin bir yapıya sahip. Rönesans İnşaat, ENR’nin (Engineering News Record) “Dünyanın En Büyük 225 Müteahhitlik Şirketi” listesinde, Türkiye’den listede yer alan üçüncü büyük müteahhitlik şirketi oldu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY) ise, Türkiye’de ve Rusya’da gerçekleştirdiği AVM, ofis ve karma projelerde, “Optimum” gibi sektöre getirdiği yeni konseptler, değer yaratma ve hızlı inşaat süreci başarılarıyla büyük bir pazar payına ulaştı. Toplam kiralanabilir alanı 270 bin metrekareye ulaşan RGY’nin portföyünde faaliyette olan ve projesi süren toplam 29 gayrimenkul bulunuyor. Adana ve İzmir Optimum AVM, Rusya Novosibirsk’de 1 AVM ve Rusya St. Petersburg’da otel, ofis ve AVM’den oluşan bir karma proje, RGY’nin bu yıl tamamlayacağı projeler arasında yer alıyor.

Doğru proje, yüksek gelir
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, genç, dinamik ve uzman bir kadroya sahip olan Rönesans’ın kazandığı birikimle büyüdüğünü, bu sağlıklı tercihin istikrarlı bir başarı getirdiğini belirterek, kendi finans kaynaklarını kullanan RGY’nin önünde çok cazip yeni fırsatlar çıktığını vurguladı. Ilıcak, “Rönesans Gayrimenkul Yatırım’daki başarımızın temelinde, gerçekleştireceğimiz projelerde en doğru arazi ve konumu belirlememiz, yer seçiminden kiracı tercihine kadar tüm aşamalara özen göstermemiz, kendi finans kaynaklarımızı kullanmamız, kısacası süreci çok büyük titizlikle yönetmemiz yatıyor. Bu sayede, ele aldığımız projeleri çok hızlı ve etkin şekilde tamamlayarak, kısa sürede gelir getirecek noktaya ulaştırıyoruz. Bu başarıyı daha da büyütmek için önümüze cazip fırsatlar çıkmaya devam ediyor” dedi.

Rönesans Holding:
Rönesans Holding’in temelleri, Erman Ilıcak’ın 1993 yılında Rusya’da Rönesans İnşaat’ı kurmasıyla atıldı. Rusya’dan başlayan hızlı büyümesini sürdürerek bugün 12 binden fazla çalışanıyla 20’den fazla lokasyonda faaliyet gösteren bir yapıya kavuşan Rönesans Holding, faaliyetlerini, çatısı altındaki Rönesans İnşaat, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ve Rönesans Enerji ile farklı alanlarda yürütüyor. Rönesans İnşaat, Rusya, Türkiye, Libya, Türkmenistan, Ukrayna, Suriye, Suudi Arabistan ve Katar’da AVM’ler, havaalanları, fabrikalar ve üniversiteler inşa ediyor, karma inşaat projelerini hayata geçiriyor. Rönesans Enerji ile de hidroelektrik santralleri inşa ediyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.:
Rönesans Holding bünyesinde 2000’li yılların başında başlayan gayrimenkul yatırım ve geliştirme faaliyetlerini 2006 yılında bir çatı altında toplamak üzere kurulan şirket, sürekli gelir getirecek gayrimenkul geliştirme faaliyetleri yürütüyor. Türkiye ve Rusya’da arazi geliştirmeden kiralamaya ve yönetmeye kadar birçok başarılı süreci yöneten şirketin halen gelir getirmekte olan İstanbul ve Gaziantep’te 2’şer AVM, Ankara’da ve Malatya’da 1’er AVM ve St. Petersburg’ta 4 iş merkezi bulunmaktadır. Türkiye’deki 2 AVM, Sibirya’nın Novosibirsk kentinde 1 AVM ve St. Petersburg’da içinde otel, AVM ve iş merkezi bulunan bir kompleksin 2011’de tamamlanması planlanıyor. Toplam kiralanabilir alan büyüklüğü yaklaşık 270 bin metrekareye ulaşan şirket, “Optimum” markasıyla İstanbul ve Ankara’da başarıyla gerçekleştirdiği projeleri, İzmir ve Adana’ya taşımaya hazırlanıyor. Portföyünde, faaliyette olan, inşa halinde veya geliştirme aşamasında bulunan 29 gayrimenkul bulunuyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin Türkiye’de geliştirdiği veya ortağı olduğu faaliyette olan gayrimenkuller ve yakın dönemde başlayacak projeler:

Ankara Optimum, İstanbul Optimum, İstanbul Kozzy AVM, Sankopark AVM, Malatyapark AVM, Gaziantep Şirehan AVM, Adana Optimum (2011) İzmir Optimum (2011), Kozyatağı iş merkezi – Küçükyalı karma- Mecidiyeköy ofis projeleri (Yakın dönemde başlayacak)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir