1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Rusların Emlak Yatırım Tercihi Kriz Dinlemiyor

rus emlak, rusların emlak tercihi, ruslar kriz dinlemiyor, rus emlakları, rusya emlak yatırımı, emlak yatırımı, Rusların Emlak Yatırım Tercihi Kriz Dinlemiyor

Ekonomik krizin yaşanmasına rağmen Ruslar 2009 yılında emlak yatırımı yapmaktan kendini alıkoyamadı. 2009 Yılında 11,3 Milyar Dolar emlak yatırımı yapan Ruslar, Türkiye’ den ise 1.35 Milyar Dolar emlak satın aldı. Türkiye Rusların emlak yatırımı yaptığı ülkeler sıralamasında 3. Sırada yer alırken Bulgaristan 1. Sırada ve İspanya ise 2. Sırada yer aldı.

Emlak sektörünün lider araştırma firmalarından olan DOKİ Gayrimenkul Araştırma Ajansı’nın 2009 raporuna göre Rusların emlak yatırımı yaptığı ülkeler arasında Bulgaristan, İspanya, Türkiye, ABD, İsrail, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Almanya yer alıyor. Emlak Alımında % 21’lik pay ile Bulgaristan 1. Sırada, % 17’lik pay ile İspanya 2. Sırada, % 12’lik pay ile Türkiye 3. Sırada bulunuyor.

Turizm Araştırmaları Derneği- TURAD’ ın araştırmalarına göre ise Rus vatandaşları yabancılara emlak satımını düzenleyen yasanın yürürlüğe girdiği 2003 yılından bugüne Türkiye’ den toplam 15 Milyar Dolar emlak alımı gerçekleştirmiş. Ruslar, emlak yatırımında ilk sırada tercih ettiği Bulgaristan da bir emlak için 42 Bin Euro öderken İspanya da 178 Bin Euro ödemiş. Ruslra Türkiye de ise bir emlak için ortalama 108 Bin Euro ödemişler.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir