1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Samsun Tekel Binalarında Süreç Başladı

Samsun Tekel Binalarında Süreç Başladı

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan eski Tekel Binalarını alan Torunlar ve Turkmall ortak girişim grubu hızlı çıktı. Restorasyon öncesi proje hazırlanması için görevlendirilen mimar ve harita mühendislerinden oluşan 10 kişilik grup çalışmalara başladı. Proje Süpervizörü ve Harita ve Kadastro Mühendisi Volkan Eken, Restorasyon öncesi proje hazırlanması için ölçüm yaptıklarını belirterek, Poligon atımının (Koordinatı bilinen noktalara) ardından detay alınıp binanın rolevesinin çıkartılacağını ifade etti.

Eken, mevcut durumun projelendirilmesi anlamına gelen röleve çalışmalarının ardından, Totalstation adlı lazerli cihazla çok hassas bir şekilde detayları alıp, üç boyutlu modelleme yapılacağını ve bu işlemin bir ay içinde sona ereceğini dile getirdi. Hatırlanacağı üzere 11 Aralık 2009 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediye Binası’nda gerçekleştirilen ihaleye Torunlar ve Turkmall ortak girişim gurubu ve Bemay Tekstil İnşaat Turizm San. Tic. Ltd. Şti. katılmış en yüksek teklifi sunan Torunlar veTurkmall ortak girişim gurubu ihaleyi almıştı. 30 yıllığına kiralanan alan alışveriş merkezi ve otel olarak değerlendirileceği belirtilirken, otopark’ın revize edildikten sonra işletme hakkının Büyükşehir Belediyesine verilecek. Grup Projenin inşaatını 30 ay içerisinde bitirmeyi planlıyor.

Vedat ATICI/ Haberexen.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Kredi Faizleri Yükseliyor

Uzun süredir düşüş trendinde olan ve 120 ay gibi uzun vadede bile yüzde 1'in altını gören konut kredisi faizinde yükseliş başladı.

One comment

  1. çok sevindim geç bile kalındı atıl durumdaki canım alan insanların hizmetine sunulacak olması mükemmel yanlız samsun otogarı ile karşısındaki makro avm arasındaki yayayolu alt geçit veya yürüme bantı şart böylece otogara geleen insanlara yolculuk öncesi ve sonrası gezinti ve eğlenme fırsatı verilir ve avm dahada hareketlenir ayrıca trafik kazalarına karşı tedbir oluşturulmuş olur bir vatandaş olarak sizlere önerim olsun saygılarızla lütfen değerlendiriniz.büyükşehir belediyemizinde duyarlı olmasını rica ediyoruz saygılarımızla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir