1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Malzeme

İnşaat Malzemeleri

Betonlaşmak, Çirkinleşmek Demek midir?

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, bugün (5 Mayıs 2010) 33. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2010 İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleştirilen “Betonarme Estetik” başlıklı toplantıda Prof. Dr. Doğan Kuban, betonarme mimarinin dününü, bugününü ve yarınını, gösterdiği öncü betonarme yapı fotoğrafları eşliğinde yorumladı.

Devamı »

İnşaatta Alçı Kullanımı Mecburi Olsun

Türkiye Alçı Üreticileri Derneği, kimyasında var olan kristal su sayesinde yangını önleyen alçının, yapılarda yangına karşı kullanımı zorunlu malzemeler arasına girmesini istedi. Alçıder Başkanı Tunaman, "Alçı yangının ve depremin doğal sigortası. Isı ve sesi yalıtır." dedi.

Devamı »

Kerpice İade-i İtibar

Kerpice İade-i İtibarElazığ depreminin faturası Anadolu'da on bin yıldır kullanılan kerpice çıkarıldı. Zayıf bir malzeme gibi yansıtılan kerpicin yoksulluk ve cehalet yüzünden tercih edildiği gibi bir intiba uyandırıldı. Gerçeği, konunun uzmanlarına sorduk. Depremin vurduğu köylerde insanlar kerpiç yüzünden mi ölmüştü ve kerpiç iddia edildiği gibi yalnızca yoksulların kullandığı bir malzeme miydi?

Devamı »

Geleceğin Ürünü: Bioplastik

Ciddi bir çevresel tehdit olan plastiklerin kullanımı engellenemez hale geldikçe, organik hammaddeli alternatifleri de giderek daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Ve artık tasarımcıların bu malzemeyi bir adım ileriye taşımalarının zamanı geldi...

Devamı »