1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

“Selimiye Camii, Düzenleme Sonrası Kentin Buluşma Merkezi Olacak”

Selimiye Camii, Düzenleme Sonrası Kentin Buluşma Merkezi Olacak

Selimiye Camii ve Çevresi Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Edirne’nin Osmanlı Devleti’nin ikinci başkenti olduğunu belirtti. Edirne’nin camileri, hanları ve kervansaraylarıyla tarih şehri olduğunu ifade eden Akdere, şunları söyledi:

”Türkiye’nin dünya mirası ön listesinde yer alan, bu yıl dünya mirası olması için UNESCO’ya önerilen Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii hem ülkemiz hem de kentimiz açısından çok önemlidir. Selimiye Camii ve çevresinin tarihi ve kültürel potansiyelinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Selimiye Camii ve Çevresi Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması düzenlemiştik. Yarışmada dereceye giren projeler belirlenmişti. Bugün hem proje sahiplerine ödüllerini vereceğiz hem de projeler üzerinde konuşma fırsatımız olacak.”

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve jüri başkanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ise yarışmaya katılan proje sahiplerine teşekkür etti.

Toplam 54 projenin yer aldığı yarışmada, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Nevzat İlhan, Prof. Dr. İlgi Yüce Aşkun, Doç. Dr. Yegan Kahya Sayar, Dr. Oktan Nalbantoğlu, Dr. Turgay Ateş, mimarlar Yeşim Hatırlı ve Orçun Ersan’dan oluşan jüri, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

”Selimiye Camii Kentsel Buluşma Merkezi Haline Gelecek”

Yarışmada birinci olan grupta yer alan Beril Serbes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesinin Selimiye Camii’nin Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınması için büyük çaba harcadığını belirtti.

Böyle bir projede birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Serbes, ”Bu proje uygulandığı zaman Selimiye Camii kentsel buluşma merkezi haline gelecek. Şu anda yanından geçilip gidilen, çevresi bakımsız bir yapı halinde. Proje uygulanmaya başlayınca uygun görülen yollar kapanacak, çevresi daha düzenli hale gelecek. Mimar Sinan Caddesi’nin canlandırılması bu proje için çok önemli. Bu cadde yayalaştırıldıktan sonra daha turistik olacak ve Selimiye Camii’ni çekim noktası haline getirecek” dedi.

Tören, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu. (AA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir