1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Serinin 3’üncüsü de Ispartakule’de yapılıyor

Serinin 3’üncüsü de Ispartakule’de yapılıyor

İhlas İnşaat, Ispartakule’de 724 konuttan oluşan ilk projesi Bizim Evler 1 ve inşaatında ince işçiliğe geçilen 522 konutluk Bizim Evler 2 projesinden sonra 676 konuttan oluşan Bizim Evler 3 projesini satışa çıkardı. Projelerin tümü TOKİ ile işbirliği çerçevesinde, Emlak Konut GYO ile ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi’ olarak hayata geçiriliyor.

Krize meydan okuduk
Firma, satışa çıkardığı yeni proje için 22 Nisan’da lansman düzenledi. İhlas İnşaat Proje Satış Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli, projenin tanıtım toplantısında bugüne kadar 10 bin 700 konut ürettiklerini ve teslim ettiklerini belirtti. Krize ve iç talepteki daralmaya rağmen, talebi değerlendirip yeni projelere devam edeceklerini belirten Değerli, lokasyon olarak bu Ispartakule’yi tercih etmelerinin nedenlerine değinerek, şöyle konuştu: “Lokasyon olarak bu bölgeye inanıyoruz ve daha güzel konutlar inşa etmeye devam edeceğiz. Ispartakule tren istasyonu Marmaray’ın İstanbul’daki ilk tren istasyonu, bir diğer deyişle de son tren istasyonu olacak. Otoyol bağlantısı Ispartakule’ye can veriyor” dedi.

‘10 ay erken teslim ettik’
Bizim Evler-2’de yapılan bütün satış sözleşmelerinde teslim tarihini Eylül 2011 olarak ifade etmelerine karşın bugün planlanan tarihten 10 ay önce 2010 yılı sonu itibariyle projeyi teslim etmeyi planladıklarını bildiren Mehmet Erhan Değerli, yeni projeyi de 2011 sonu itibariyle teslim etmeyi planladıklarını ifade etti.

FİYATLAR 130 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Bizim Evler 3, Küçükçekmece Gölü’nü ve Marmara Denizi’ni görecek şekilde konumlandırıldı. Yaklaşık 60 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen 9 konut bloğundan oluşan projede, 85 bin 700 metrekarelik inşaat yapılacak. Katlara kapalı otoparklardan asansörle erişimin olacağı 3’üncü seride yüzme havuzu, fitness, sauna ve jakuzi, göl kafe, basketbol, futbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş ve gezi parkurları olacak.Projede 76 adet 1+1, 236 adet 2+1, 220 adet 3+1, 144 adet de 4+1 konut yer alacak. 120 aya kadar konut kredisinin kullanılabileceği projede fiyat ise 130 bin TL ile 282 bin TL aralığında belirlendi.

DÖRDÜNCÜSÜNÜN PLANLARI HAZIR
Bizim Evler 3 Proje Koordinatörü Recai Akdoğan, Bizim Evler 4’ün de yolda olduğunu açıkladı.Yine Ispartakule bölgesinde projenin 4’üncü serisiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirten Akdoğan, projenin 60 bin metrekare alan üzerine kurulacağını söyledi. Bizim Evler 4’ün Emlak Konut GYO kaynak geliştirme programı kapsamında yapılacağını belirten Akdoğan, bugüne kadar elde ettikleri gelir hakkında şöyle konuştu:

“Bizim Evler 1’in toplam satış gelirinin 202 milyon TL olarak gerçekleşti ve paydaşları TOKİ’ye 60 milyon TL ödeme yapıldı. Bizim Evler 2 projesinde 148 milyon TL’lik atış toplam gelir öngörülmüştü. Bu pararlelde arsa karşılığı olarak 50 milyon TL, idareye ödenecektir. Bizim Evler 3’te de 140 milyon TL’lik satış toplam satış geliri ve bunun karşılığı yine 50 milyon TL ödemeyi TOKİ’ye yapacağız.”

Serinin 3’üncüsü de Ispartakule’de yapılıyor

Bahar geldi, TOKİ hareketlendi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ilkbaharla birlikte inşaat çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. İdare, iki ayda 51 ihale yapmayı programına almış durumda.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, mayıs ve haziran aylarında gerçekleştirilecek 51 ihale kapsamında, 132’si Romanlar için olmak üzere toplam 24 bin 618 konutun yapımı öngörülüyor.

Ayrıca, 140 binadan oluşan tarımköy, 16 lise, 13 ilköğretim okulu, 25 hastane, 4 sağlık ocağı, 6 pansiyon, 3 spor salonu, 10 ticaret merkezi, 19 cami, 1 kreş, çok amaçlı salon, kamu binaları, karakol, askeri tesis, atölye ile çevre düzenlemesi ve altyapı çalışması için de ihaleler yapılması planlamalar arasında.

Bakırköy’deki turizm ihalesi
TOKİ’nin programında İstanbul Bakırköy Zeytinlik Mahallesi’ndeki 59 bin 800 metrekare büyüklüğündeki arazi ihalesi dikkat çekenler arasında. Turizm ve rekreasyon arazisi olarak kiralanacak arazinin ihalesi, 28 Nisan’da yapılıyor.

Ankara’da konut yoğunluğu
Öte yandan TOKİ’nin 51 ihaleden oluşan ilkbahar programında özellikle Ankara’daki konut ihaleleri dikat çekiyor. Ankara-Mamak 2. etapta 1.472 konut, Gölbaşı-İncek’te 1.064 konut, Mamak-Kusunlar’da 1.374 konut için ihaleye çıkmayı planlayan TOKİ’nin Yenimahalle-Macunköy’de ihaleye çıkaracağı konut sayısı ise 408.

Mardin, TOKİ’nin konut yapımında yoğunlaştığı bir diğer şehir. Kurum, burada 1.440 konut ve bir caminin yapımı için ihaleye çıkacak.
İdarenin İstanbul’daki konut ihalesi ise daha mütevazi görünüyor. Elde edilen bilgiye göre, TOKİ, İstanbul-Kayabaşı 17. Bölge’de 822 konut için ihale yapacak. TOKİ, yine aynı bölgenin altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatını da ihale yoluyla gerçekleştirmeyi planlıyor.

GÜNÜN PROJESİ
Kurtköy’de hemen teslim arayanlara
Kurtköy, son dönemlerde konut yatırımlarının gözde adreslerinden biri haline geldi. Pek çok alanda yatırımı olan Kibar Holding’in konut alanındaki adresi de burası oldu. Holdinge ait Assan Yapı’nın bölgede temelini 2008 sonunda attığı Assan Kurtköy Konutları, kısa sürede tamamlandı. Projede altı aydır yaşam başladı. Dolayısıyla konutlar sahiplerine hemen teslim edilebiliyor.
Sitede konutlar toplam 10 bin metrekarelik alana kuruldu. Dört blokta 160 daire olarak yapılan projedeki konutlar ise üç tip olarak tasarlandı. 80 metrekare 2+1’lerin yanı sıra Assan Kurtköy Konutları’ndaki 107 metrekarelik daireler 2+1 ve 3+1 olarak projelendirilmiş durumda.

Fiyatlar 120 bin TL’den başlıyor
Projedeki daireler için belirlenen fiyat aralığı ise 120 bin TL ile 165 bin TL arasında. Firma kendi bünyesinde herhangi bir vadelendirme yapmıyor. Müşteriler diledikleri bankadan konut kredisi kullanabiliyor.
Projenin satış ve pazarlamasını RE/MAX Yıldız Ofisi gerçekleştiriyor. Assan Yapı, projeye yaşam verirken kalite, dayanıklılık, modern yaşam ve konforu göz önüne aldı. Açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu ile güneşli günleri eğlenceye dönüştüren Assan Kurtköy Konutları’nın peyzajında yeşillikler belirleyici bir konumda.

NEDEN CAZİP?
– Metrekare bazında fiyatı, hemen teslim olduğu göz önüne alınırsa ucuz.
– Satıldığı fiyata göre sosyal ve spor donatıları gayet iyi.
– Lokasyonun geleceği parlak.

Ağaçlandırma yapana kiralık Hazine arazisi
Hazine taşınmazları, üzerinde ağaçlandırma yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişilere artık 10 yıl süreyle kiraya verilebilecek.
Resmi Gazete’de dün yayınlanın Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte değişiklik öngören düzenlemesine göre, kira süresi, bu zaman içinde yapılacak kontrollerde, arazinin projesine uygun şekilde ağaçlandırıldığının saptandığı takdirde, ağacın kesim yaşı dikkate alınarak yeni bedel ve koşullar üzerinden en fazla 10 yıllık süreler halinde uzatılabilecek.

Balikesir’de 49 yıllığına turizm tesisi ihalesi
Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 49 yıllık kira karşılığı turizm alanı yaptıracağını açıkladı. Bunun için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle 12 Mayıs 2010’da ihaleye çıkılacağının ifade edildiği açıklamada, arsa hakkında ise şu bilgilere yer verildi:
“Edremit’te YİD modeliyle ihaleye çıkarılacak 11 bin 460 metrekarelik arsa, 8 bin 880 metrekarelik ve 2 bin 580 metrekarelik iki parselden oluşuyor. Tahmini bedeli 4 milyon 701 bin TL. Geçici teminat ise 141 bin TL.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir