1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Siirt’te 150 TOKİ Konutu Kuraya Çıktı

Siirt'te 150 TOKİ Konutu Kuraya Çıktı

TOKİ tarafından Organize Sanayi Bölgesi civarında inşa edilen 163 konuttan 150’si köylü vatandaşlara Vali Necati Şentürk’ün katıldığı kurayla teslim edildi.

Siirt kent merkezinde hayvan besiciliğini önlemek amacıyla TOKİ tarafından Organize Sanayi Bölgesi civarında inşa edilen 163 konuttan 150’si köylü vatandaşlara Vali Necati Şentürk’ün katıldığı kurayla teslim edildi.

Kura töreninde konuşan Siirt Valisi Necati Şentürk, hukuki durumları netleşmeyen 13 konut dışınıdaki 150 konutun sahiplerine teslim edildiğini kaydetti. TOKİ ile konutların daha düşük bedelle ve kredili bir şekilde satılması için mutabakata vardıklarını söyleyen Şentürk, “Daha önce hangi manada yapıldığını biliyoruz. Ancak Doluharman sınırları için yapılmıştır. Onların toprakları üzerinde yapılmıştır, dolayısıyla herkesten evvel bu konutların alınmasında Doluharman köyleri önceliği söz konusu, önceliğivar.

Çünkü toprak onlarındır. Vilayette bile bu toprakların onlara ait vatandaşların öz toprağı olduğunda şahitlik eden arkadaşlarımız var. O itibarla biz istedik ki önce köylümüz istifade etsin kalırsa başkalarına satılacaktır. Ama gördüğümüz kadarıyla konutumuz kalmadı. Konut sayısı 163 konuttan aşağı yukarı tamamına yakınını bugün kurasını çekeceğiz. Sadece 13 konutta bazı hukuki ve teknik sorunlar olduğu için ayırıyoruz. Geriye kalan 150 konutun buradan kura çekilişini noter huzurunda yapacağız.

Bazı vatandaşlarımız şahsi topraklar üzerinde yapılmış evler var. Onlara ufak tefek tercih hakları vermemiz gerekir. Kura çekildikten sonra kendi aranızda katınızı numaranızı değiştirebilirsiniz. Bu evlerin ortalama fiyatı 25 bin TL yani konumuna göre 24 ve 26 arasında değişiyor. Fakat bu konutların devlete maliyeti 39 bin TL’dir” dedi.

Kura çekimine katılan vatandaşlardan Cumhur Yüksek, “İhtiyacımız olmasaydı gelmezdik buraya kadar. Evimiz var ama dardır. Hem bizim bağlarımız var, hem de topraklarımız içindedir. Zaten ondan sonra bizim için çok iyi oldu. Devletimiz sağ olsun gerçekten yardımcı oldu” diye konuştu.

Yüksek, evlerin kura çekiminden sonra değiştirilmesi konusunda ise, “Fark etmez hepimiz bir köydeyiz, akrabayız hepimiz. Aramızda yabancı yok” şeklinde konuştu.

TOKİ tarafından Şirvan yolu üzerinde Organize Sanayi Bölgesi’ne komşu olarak yaptırılan 1 oda 1 salondan oluşan 163 konutun her birine ait 1 dönümlük arazisi de bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir