1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sırada Tünel Yollar Var

Sırada Tünel Yollar Var Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2010 yılı sonlarında İstanbul ve Eskişehir yollarıda yer altı yollarının ilk adımını atacaklarını belirtti, “Başkent’te artık tünel yolların zamanı gelmiştir” dedi.

Sırada Tünel Yollar Var

Ankara Minibüsçüler Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, burada yaptığı konuşmada, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, başkentte gün geçtikçe araç sayısının çoğalmasının trafikteki sıkıntıyı artırdığını söyledi. Sayıları 110’a ulaşan alt-üst geçit yapıldığını belirten Gökçek, bu geçitlerin yapılmaması halinde trafiğin daha fazla içinden çıkılmaz bir hale geleceğini savundu.

Bazı vatandaşların, ‘’Alt-üst geçit yapmak yerine, metro yapsaydınız’’ şeklinde yakındığını ifade eden Gökçek, ‘’Şu ana kadar yapılan geçitler yerine metro işine yönelseydik sadece 10-12 kilometrelik metro yapılmış olurdu’’ dedi. Gökçek, bu yıl içerisinde 4 adet yeni alt-üst geçit yapacaklarını ve bunların Gençlik Parkı önü, Öveçler, Mamak-Yeşilbayır ve Kayaş’ta olacağını bildirdi.

Melih Gökçek, Keçiören’deki trafiğin çok büyük sıkıntı olduğunu dile getirerek, soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Gökçek, ‘’Başkent’te artık tünel yolların zamanı gelmiştir. 2010 yılı sonlarında İstanbul ve Eskişehir yolunda yer altı yollarının ilk adımını atacağız’’ diye konuştu.

CHP engeli iddiası
Ankara’da trafiği rahatlamak için atılan tüm adımların Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından engellendiğini öne süren Gökçek, ‘’Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) bulunduğu güzergahtaki bölgede yürütmeyi durdurma kararı çıkarttılar. Biz, Ankara trafiğini bu alanda da rahatlatmak istiyoruz. Bir-bir buçuk yıl içinde AOÇ ile ilgili özel çıkarılacak kararla Ankara trafiği nefes alacaktır’’ dedi.

Gökçek, taksi duraklarına yaptıkları gibi minibüs duraklarında da esnafı rahatlatacak bir ortam oluşturacaklarını belirterek, önümüzde 2-3 yıl içinde duraksız yer kalmayacağı söyledi. Minibüslerde ayakta yolcu alma sorununu çözecek çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Gökçek, ‘’Minibus şeklinde 50 kişi kapasiteli ayakta da yolcu almaya imkan kılan bir taşıtı gündeme getireceğiz. Belediye otobüslerini bu taşıtın güzergahlarından çekerek minibusı bu hatlara vereceğiz’’ diye konuştu.

TOKİ ile yaptıkları işbirliği sonucu minibüs esnafını ev sahibi yapacaklarını da belirten Gökçek, bu konuda bir ay içerisinde protokol imzalanması için destek vereceklerini kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir