1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sivas TOKİ’lerde Geri Sayım

Sivas TOKİ'lerde Geri Sayım

Sivas’ta yapılacak TOKİ konutları için müracaat 2 ay sonra başlayacak

Sivas’ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara müracaatın 2 ay sonra başlayacağı belirtildi.

Tuzlugöl ve Fatih mahalleleri arasında yapılacak 628 konutun temel atma işlemi onay bekliyor. Yüklenici firma tarafından 90 dönüm arazide jeolojik etüt çalışması tamamlandı. Müşavirlik kontrolünden geçen jeolojik etüt projesi TOKİ’ye gönderildi. Projeye onay verilmesinin ardından TOKİ konutları temelinin mayıs ayının ilk haftasında atılması bekleniyor.

Konu hakkında bilgi veren şantiye şefi Yusuf Turan, 628 adet konutun 3 tip bloktan oluşacağını belirterek, “Konutlar CY, DY ve B tipi bloklardan meydana gelecek. 5 adet CY tipi blokta brüt 47 metrekare olan 1+1–160 konut, 17 adet DY tipi blokta brüt 55 metrekare olan 2+1–272 konut, 8 adet B tipi blokta ise brüt 75,38 metrekare olan 2+1–196 konut yer alacak. Ayrıca 1 sosyal tesis, 1 büfe, 24 derslikli bir ilköğretim okulu inşaatı ile çevre düzenlemesi de konutlarla birlikte yapılarak hizmete sunulacak. 628 konutun 2011 Aralık ayında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Turan, yapılacak gayretli çalışma sonucu konutları daha erken bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Kirada oturan dar gelirli vatandaşların yapılmasını sabırsızlıkla beklediği TOKİ konutları için kayıt alma işleminin ise yaklaşık 2 ay sonra başlaması bekleniyor.

Kayıtların belediye ve banka şubeleri aracılığıyla alınacağı ifade edildi.

TOKİ konutlarına kimlerin hangi şartlarda müracaat edebileceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yabancı Heyetler TOKİ’nin Nasıl Ev Sahibi Yaptığını Araştırıyor

ABD, Fransa, İtalya başta olmak üzere 11 ülkeden yabancı heyetler TOKİ’yi ziyaret ederek yoksulu nasıl …

One comment

  1. kayıtlar nezaman venereye yapılacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir