1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sivas Ulu Camii Yenileniyor

Sivas Ulu Camii Yenileniyor

SİVAS – Ulu Cami Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Emmioğlu, Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Şeker ve Ulu Cami İmam Hatibi Abdullah Koç, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

Vakıf üyeleri, tarihi caminin etrafında yapılacak çevre düzenleme projesiyle ilgili Ürgüp ile istişarede bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ürgüp, Ulu Cami’ye her fırsatta giderek ortamın manevi atmosferinden yararlanmaya çalıştığını vurguladı.

Makamında asılı olan Ulu Cami Projesi hakkında konuklara bilgi veren Ürgüp, cami etrafındaki alanları hak sahipleriyle anlaştıktan sonra kamulaştıracaklarını bildirdi.

Tahminen 1.5 milyon TL civarında kamulaştırma bedeli ortaya çıkabileceğini belirten Ürgüp, çevre düzenlemesi için şehir içi ve dışında bazı hayırseverlerden destek sözleri aldıklarını kaydetti.

Ürgüp, vakıf üyelerinin bu işi sahiplenmesinin, kendini son derece memnun ettiğini de ifade etti.

Vakıf Başkanı Emmioğlu ise çevre düzenlemesiyle ilgili üzerlerine düşebilecek görevleri yapmaya hazır olduklarını, belediye ile birlikte Ulu Cami’yi ayağa kaldırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Proje kapsamında cami çevresindeki kamulaştırma tamamlandıktan sonra alanın, restorasyon için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bırakılacağı belirtildi.

TARİHİ ULU CAMİ
Ender görülen mimari yapısının yanı sıra minaresinin eğikliğiyle de dikkati çeken Sivas’taki Ulu Cami, Anadolu’nun en eski camilerinden biri olarak biliniyor.

Danişmendli mimarisi özelliğini taşıyan cami, kubbe fikrinin henüz gelişmediği dönemde, 1196-1197 yıllarında Kızıl Arslan Bin İbrahim tarafından yaptırıldı.

1. İzzettin Keykavus döneminde 1212’de onarılan, avlusuna üç yönden girişi bulunan, düz damlı, dikdörtgen planlı cami, sınıfının ender
örneklerinden.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir