1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sizin Opera Binanız Nasıl Olurdu?

Sizin Opera Binanız Nasıl Olurdu?

İSTANBUL – İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası mimari projelerinin elde edilmesi işi 13 Ağustos 2004 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan ”Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği” kuralları çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılacak.

Güzel sanatları teşvik etmek, kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerini rekabet yolu ile geliştirmek, çok sayıda seçenek arasından mimarlık, mühendislik, sanat anlayışı, işletme ve ilk tesis maliyetleri yönünden ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesi amaçlanan yarışma ‘serbest, ulusal ve iki kademeli mimari proje yarışması şeklinde olacak.

YARIŞMANIN KONUSU
Yarışmanın konusu, İzmir Körfezinin Kuzey Kıyısında, Karşıyaka İlçesinde yer alan ve şartname ekinde verilen imar planında kültürel tesis (Opera) olarak ayrılmış alan ve yakın çevresine ait, programa uygun olarak kültürel, sanatsal, potansiyel değerlere cevap verecek bir opera binası ve çevre düzenleme projesinin elde edilmesi olarak belirlendi.

Şartname ekinde verilen imar planı şöyle:
A Bölgesi: kültürel tesis (Opera) opera binasının tasarlanacağı alan,
B Bölgesi: Çok işlevli semt spor alanı. Bina yapılması düşünülmeyen, opera binasının yakın çevresi olarak yarışmacılar tarafından değerlendirecek alan,
C Bölgesi: Açık otopark alanı,
D Bölgesi: Park alanı,
E Bölgesi: Kıyı kenar çizgisi ile kıyı arasında kalan alan. Opera binasının yakın çevresi olarak yarışmacılar tarafından değerlendirecek alan”

Yarışmaya katılacaklarda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası üyesi olmak ve meslekten men cezalısı durumunda olmamak, jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak, jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak, jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak, yarışmayı açan idarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak, yarışmayı açan idare adına hareket eden ve söz konusu yarışma çalışmalarında yer alan danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak şartları aranacak.

Adaylar şartnameyi bedel ödeyerek idareden satın alabilecekler.

Şartname alma için son tarih 28 Mayıs 2010, saat 16.00 olarak belirlendi.

Yarışma şartname ve ekleri ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, www.izmir.bel.tr web adresinden de temin edilebilecek.

YARIŞMA TAKVİMİ ŞÖYLE:
”1. kademe yarışma takvimi:
22 Mart 2010 Pazartesi (yarışmanın ilanı),
3 Nisan 2010 Cumartesi (saat 10.00’da soru-cevap toplantısı için jürinin toplanması),
8 Nisan 2010 Perşembe (soru-cevap çalışmalarının sonuçlarının yarışmacılara gönderilmesi),
28 Mayıs 2010 Cuma (saat 17.00’ye kadar projelerin raportörlüğe teslim edilmesi),
Haziran 2010 Cuma (değerlendirme çalışmaları için jürinin toplanması,
Birinci aşamanın jüri tarafından değerlendirilmesi sonucunda, ikinci kademeye kalan yarışmacılara, yazışma adresinde belirtilen adrese, değerlendirme raporları ve jüri tavsiyeleri ile birlikte bildirim yapılacak),

2. kademe yarışma takvimi:
13 Ağustos 2010 Cuma (saat 17.00;ye kadar ikinci aşama projelerin raportörlüğe teslim edilmesi),
17 Ağustos 2010 Salı (değerlendirme çalışmaları için jürinin toplanması)”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir