1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Suyla Çalışan Otolar Geliyor

Suyla Çalışan Otolar Geliyor

Suyla çalışan otomobiller gerçek mi oluyor? Tam olarak değil ama cevap yine de evet…

Bir MIT araştırma grubu modifiye edilmiş bir virüs ve güneş ışığını kullanarak suyu , hidrojen ve oksijen atomlarına ayırmayı başardı.

Araştırma grubu, katalizör molekülleri ve biyolojik pigmentleri etkileyip onlara bağlanan, M13 adını verdikleri bir bakteriyel virüs geliştirdiler. M13 böylece oksijeni, su moleküllerinden ayırabiliyor.

Virüs aslında bu reaksiyonda bir inşaat iskelesi görevi görüyor, pigmentleri ve katalizörleri doğru şekilde sıralayıp suyun ayrışma reaksiyonunu tetiklemelerini sağlıyor.

Aslında bu haliyle, sudan elde edilen hidrojen atomları da proton ve elektronlarına ayrılıyor. Geliştirilmekte olan sistemin ikinci bir kısmı da, bunların tekrar hidrojen atom ve molekülleri haline gelmesini sağlayacak. Araştırmacılar ayrıca daha ucuz bir katalizör kullanmanın da yollarını arıyor.

Depolanan hidrojen, yakıt pilleri kullanılarak elektrik üretilebilir ya da taşıtlar için sıvı yakıt olarak kullanılabilir. Ayrıca güneş ışığı ilk kez böyle bir reaksiyonu gerçekleştirebilmek için doğrudan kullanıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yasa Değişti Ama Konut Sahipleri hala Mağdur

Konut satın alan vatandaşın oturma raporu almak için binayı yapan müteahhitin sigorta prim borcu olmadığına dair belge getirmesine yönelik zorunluluk kaldırılmasına rağmen ilçe belediyelerinin bu belgeyi istemeyi sürdürdüğü ortaya çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir