1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Taksim Meydanı’nın İsmi Değişmiyor

Taksim Meydanı'nın İsmi Değişmiyor

Taksim Meydanı’nın İsmi DeğişmiyorAK Parti Gurup Başkan Vekili Ergün Turan, Başkan Topbaş’a sunulan soru önergesinin bilgi alma maksatlı olduğunu belirterek, “Bir meydanın, caddenin veya sokağın isminin değişmesi ancak Belediye Meclisi’nin kararıyla olur. Meclise böyle bir teklif gelirse, biz gurup olarak ‘hayır’ deriz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Mehmet Ergün Turan, Saraçhane Belediye Sarayı’nda gazetecilerin sorusu üzerine; bazı yayın organlarında yer alan “Taksim Meydanı’nın isminin değiştirilmesine yönelik” haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberlerin Belediye Meclisi’nin çalışma prosedürünü bilmemekten kaynaklandığını vurgulayan Ergün Turan, haberlerde söz edilen soru önergesinin CHP’li Meclis Üyeleri tarafından Başkanlık Makamı’na havale edilmek üzere verildiğini hatırlattı.

Turan, “Bilgi ve görüş almak üzere verilen bu önergelere teamüller gereği her zaman ‘evet’ oyu veririz. Taksim’in 1 Mayıs alanı olması ile ilgili CHP Grup Başkanvekili arkadaşımızın Başkanlık Makamı’na gönderilmek üzere verdiği önergeye de ‘evet’ oyu vereceğimiz söyledik. Meclisin teamülleri gereği muhalif olmadık. Biz iktidar gurubuyuz ve bilgi alma maksatlı önergelere ‘hayır’ dersek, Belediye Meclisi çalışamaz. Başkanlık Makamı’ndan hiçbir konuyla ilgili bilgi ve görüş alınamaz. Şimdiye kadar Meclisimize gelen bütün soru önergelerine ‘evet’ dedik. Bundan sonra da böyle olacak. Meclis üyelerinin soru sorma, Başkanlıktan bilgi edinme hakkı vardır” diye konuştu.

“Bir meydanın, bir caddenin veya sokağın isminin değişmesi ancak Belediye Meclisi’nin kararıyla olur. Karar Başkanlık Makamına sadece bilgilendirme için gönderilir” diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Taksim Meydanı’nın adının değiştirilmesiyle ilgili bir önerge eğer Belediye Meclisimizin gündemine alınmak üzere ‘Teklif Karar’ olarak sunulsaydı; çok net söylüyorum, AK Parti Grubu olarak bizim tavrımız aynen Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın ifade ettiği gibi olurdu. Yani kentlerin hafızaları vardır. Kentler meydanlarıyla tanınır bilinir. Dünyanın her yerinde önemli meydanlar vardır. İsimlerin değişmesi doğru değildir. Eğer konu gündemimize bu şekilde gelseydi, AK Parti Gurubu olarak bizim bu konuda tavrımız net. Biz Taksim Meydanı’nın adının aynı kalmasından tarafız. Ancak bugün basına yansıyan haberlerde sanki AK Parti Gurubu Taksim Meydanı isminin değişmesini istiyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor gibi yanlış ve yanıltıcı bir bilgi var. Belediye Başkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de doğal başkanıdır ve AK Parti Gurubu’nun da üyesidir.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir