1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tamirhanelerin Ortasına Loft Daireler

Tamirhanelerin Ortasına Loft Daireler

Yapı ve Kredi Bankası Emeklilik Vakfı’nın Taksim Elmadağ’daki binasını kat karşılığı alan Ofton İnşaat, onlarca oto tamirhanesi ve bakım servisinin bulunduğu bölgede lüks loft daireler inşa etmek için kolları sıvadı. Daha önce Andromeda Disco’nun arazisinde rezidans yapan, bu binanın karşısındaki alana ofis yatırımı planlayan ve Kasımpaşa’da da otel yatırımı için bir arazi satın alan şirket, loft projesine 1.5 ay içinde başlamayı planlıyor.

Yaklaşık 1 ay önce açılan ihalede en iyi kat karşılığı teklif ve projeyi sunarak ipi göğüsleyen Ofton İnşaat, vakfın araç bakım ve onarım merkezi olarak kullandığı yapıyı yıkarak yerine 90-100 dairelik 6 katlı bir loft binası dikecek. Vakıf projenin ortağı olarak kalacak ve kendi payına düşen daireleri satarak ya da kiraya vererek değerlendirecek. Toplam inşaat alanının 13 bin metrekare olarak ifade edildiği 2 dönümlük arazide tek blok inşa edilecek.

‘İYİ, KÖTÜYÜ KOVACAK’
Ofton İnşaat Eşbaşkanı Yusuf Şimşek, Taksim ve çevresini dönüştürme planlarını tekrar ederek, “Biz bunu kafamıza koyduk. O çevreyi değiştireceğiz” dedi. Bu proje için yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı öngördüklerini dile getiren Şimşek, “Adı ne olacak, henüz belli değil. İnşaata 1-1.5 ay içinde başlarız. Zaten ihale 2 hafta önce onaylandı. Konsept proje hazırladık” dedi. Bölgede pek çok yerle ilgilendiklerini dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:

“Tamirhanelerin arasına böyle lüks bir yapıyı koymak cesaret işi ve buna talibiz. İyi, kötüyü kovacak. Bir yerden başlamak gerekiyor. Taksim’in çevresi değişecek. Turistler geldiklerinde ilk gördükleri yer burası ve maalesef çevre son derece eski, yıkık yapılardan oluşuyor. Planlama yok; son derece çarpık bir şehirleşme var.”

‘Kasımpaşa’ya otel için beklemedeyiz’
Taksim-Dolapdere çevresindeki yatırımlarını Kasımpaşa mevkiine kadar genişleten Ofton İnşaat’ın burada gerçekleştirmeyi düşündüğü otel projesini sorduğumuz Yusuf Şimşek, şimdilik beklemede olduklarını söyledi. Şimşek, yaklaşık 5 dönümlük arazileri üzerinde 5 yıldızlı bir otel planladıklarını belirterek, “Biraz piyasa koşullarıyla ilgili olarak bekliyoruz. İnşaata bu yıl başlamayı düşünmüyoruz. Ancak şimdiden yabancı işletmeciler ile temasa geçtik. Taleplerini ilettiler; görüşüyoruz” dedi. Şimşek, Ofton’un satış ve işletmesini Rixos’a devrettiği Rixos Elysium Suites projesinin karşısındaki arazide bir iş merkezi yaptıklarını hatırlatarak, “Buraya büyük bir ihtimalle kendi merkez ofisimizi taşıyacağız” diye konuştu.

Metrekaresi 3 bin dolar!
Projede 50-80 metrekare aralığında 1+1 ve loft daireler yapılacak. Ortalama metrekare fiyatının 3 bin dolar civarında olması planlanıyor. Buna göre, projedeki dairelerin fiyatlarının 150 bin ile 240 bin dolar arasında olması öngörülüyor. İnşaat başladıktan sonra projenin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir