1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tapu ve Kadastro TAKBİS ile Daha Şeffaf Hale Geldi!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Tapu Arşiv Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile dünyada bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kuruluşlardan biri haline geldiğini, tüm işlemlerin seri ve şeffaf hale getirildiğini üzerinde durdu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, “Bu hafta yaptığımız çalışma itibariyle tüm kamuoyuna da şunu duyurmak istiyorum: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bir daha tekrar gün yüzünde kalmayacak şekilde, olumsuz olabilecek, olumsuz eleştiri getirebilecek olguları artık tarihe gömmüştür” diye ekledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, merkez ve taşra teşkilatlarındaki yetkililerin katılımıyla düzenlenen “2010 Yılı Çalışmalarının Değerlendirilmesi ve 2011 Yılı Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı” Antalya’da başladı.

Bakan Demir, açılışta, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün, kendi ülkesinin dışında 24 ülkenin mülkiyet kayıtlarını arşivinde bulunduran, Türkiye’nin en köklü kuruluşu olduğuna dikkati çekti.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 2010 yılının son aylarında yeni teşkilat kanununa kavuştuğunu, ilgili kanunun ardından bu çalıştayın da yaptıkları ilk değerlendirme toplantısı olduğunu vurgulayan Demir, tapu ve kadastro teşkilatının tüm çalışanlarına özverili hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

Bakan Demir, kurumun, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Tapu Arşiv Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile dünyada bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kuruluşlardan biri haline geldiğini, tüm işlemlerin seri ve şeffaf hale getirildiğini üzerinde durdu.

Bakan Demir, tüm teşkilata yayılan bilgi teknolojileriyle uyguladıkları TAKBİS Projesi’yle 2013 yılı sonuna kadar tapu kadastro işlemlerinin tamamını dijital ortama aktaracaklarını ve kayıt altına alacaklarını söyledi.

Tapu sicil kayıtlarının da vatandaşın talebi halinde her yerden işlem yapılabilecek hale getirileceğini vurgulayan Demir, “Yeni teşkilat kanununun getirdiği ilave yetkiyle, hizmeti yalnızca mülkiyetin bulunduğu sicil müdürlüğünde değil, nerede sicil müdürlüğü varsa vatandaşın talebine göre hizmet
veren bir kuruluş olacağız. Bu uygulamayı tüm sicil müdürlüklerinde yaygınlaştıracağız” diye ekledi.

-“TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR”-
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçmişte çok önemli görevler icra ettiğini, bazen de hizmet sunumundaki çeşitli eksiklikler nedeniyle eleştirilere maruz kaldığını anlatan Bakan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tapu ve Kadastro teşkilatımızın görevlerini icra ederken, çoklukla çok güzel günleri olmuştur ama bazen de kendi hizmet sunumu itibariyle haklı veya haksız bir kısım eleştiriler ile hizmet noktasında soru işaretlerine sebebiyet verildiği dönemler olmuştur. Bu hafta yaptığımız çalışma itibariyle tüm kamuoyuna da şunu duyurmak istiyorum: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bir daha tekrar gün yüzünde kalmayacak şekilde, olumsuz olabilecek, olumsuz eleştiri getirebilecek olguları artık tarihe gömmüştür. Eleştiriler, bazen hizmette memnuniyetsizlikler olduğundan çok çok abartılarak kamuoyunun gündeminde tutulmaya çalışılmaktadır. Basın ve yayın organlarında da iyi yapılan çalışmaları duyurmak çok kolay olmuyor ama eksik yapılanlar herhalde reyting talebinden olsa gerek daha fazla haber niteliği taşıyor.”

Zaman zaman yapılan eleştirilere karşın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün hem kadastro müdürlüklerinde hem de tapu sicil müdürlüklerindeki verdiği hizmetlere, vatandaş memnuniyet oranının yüzde 94’ü aştığını bildiren Demir, “Verdiği hizmetlerde vatandaş memnuniyetine bu seviyede ulaşan çok önemli kurumuz. Vatandaş memnuniyetinde artık 17 bin çalışanımızla yüzde 94 değil, yüzde 100’ü göreceğiz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarına şükranlarını sunuyorum” diye ifade etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kurumda elektronik randevu sisteminin hayata geçirildiğini, Alo Tapu Hattı ile de vatandaşların önerileri, taleplerine anında müdahale edildiğini belirterek, teşkilat yapılanmasında kariyer uzmanlığı sisteminin yaygınlaştırılacağını kaydetti.

TAKBİS Projesi ile birlikte gayrimenkul, ölçüm, mülkiyetle ilgili tüm kayıtların kamu kurum ve kuruluşlarında, özellikler bankalar olmak üzere özel kuruluşlarda, yargı kurumlarında ve ilgili bakanlıklarca elektronik ortamda görebilecek hale getirileceğini kaydeden Demir, tapu ve kadastro teşkilatlarındavatandaşların rahat bir ortamda hizmet alacağı modernizasyon ve fiziki ortam yenilemesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Çalıştay, 6 Şubat Pazar günü sona erecek.

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sivas TOKİ’lerde Geri Sayım

Sivas'ta TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara müracaat tarihleri belli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir