1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tarihi köprülere restorasyon

YOZGAT – Genel Müdürlük, Yozgat İl Koordinasyon Kurulunun, tarihi köprülerin restore edilmesi yönündeki kararına istinaden yapılan talebi değerlendirilerek, tarihi köprülerden 6’sının restorasyonunun yatırım programına alınmasının planlandığını, yazıyla Yozgat Valiliğine iletti.

Yazıda, İpek Yolu kapsamında restorasyonu yapılması istenilen tarihi özelliğe sahip, Yozgat merkezdeki ”Karabıyık”, Yerköy ilçesindeki ”Sekili Tuzla”, Çekerek ilçesindeki ”Çekerek” köprüleri ile Şefaatli ilçesindeki ”Koşa’, il merkezindeki Bozok Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan ”Kemerli Menfez” ve ” Kemerli Armağan” köprülerinin 2010 onarım programına alınmasının planlandığı kaydedildi.

İncelemeleri yapılan tarihi köprülerin öncelikle rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin hazırlanacağı bildirildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den Tarihi Yapıların Restorasyonuna Kredi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarihi yapıların bakımı ve restorasyonu için kredi başvurularını 19 Nisan’da kabul edecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir