1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tasarruflu Camla Enerji Kaybına Son

Tasarruflu Camla Enerji Kaybına Son

İZMİR – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Cam ve Seramik Ürünleri Meslek Komitesi, enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufunun önem kazandığı günümüzde, enerji tasarrufu sağlayan cam ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması ve ilgili kesimlerin bilgilendirilmesi amacıyla Cam Merkezi işbirliğinde toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Yorgancılar, enerji tasarrufunun önemine dikkati çekti. Türkiye’nin enerji politikalarına değinen Yorgancılar, ”Maalesef ülkemizde kullandığımız enerjinin neredeyse tamamını ithal ediyoruz. Bunu bir havuza benzetiyorum. Bir taraftan havuzu doldurmaya çalışıyoruz, bir yandan da tasarruf etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de 2,5 milyar dolarlık enerji kaybı var. Isınmak için yılda 10 milyar dolar doğal gaz ithal ettiğimiz göz önüne alındığında, bunun yüzde 25’i camlarımızda heba oluyor” dedi.

Yorgancılar, konutlarda enerjinin verimli kullanımında, cam haricinde klima, aydınlatma ve elektrikli ev aletlerinde çeşitli yenilikler yapıldığını dile getirerek, ”Konutlarda yaşanan enerji kaybının yüzde 30’una pencereler neden oluyor. Tek camı çift cama dönüştürdüğümüzde yüzde 50, tek camı yalıtımlı camla değiştirdiğimizde yüzde 70’e yakın tasarruf sağlayabiliriz. Bu değişiklik sadece ısı yalıtımı değil, konfor hissi de verir” diye konuştu.

Fransa’nın önde gelen şirketlerinden Saint-Gboian Glass’ın kaplama teknolojileriyle tasarrufu 3-5 kat artıran camlar ürettiğini ifade eden Yorgancılar, bunun, yazın soğutma, kışın ise ısıtma giderlerine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

EBSO Meclis Üyesi Gülfem Perçin de ”Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Cam Merkezi, soğutma giderlerinin ısıtmanın 4 katı olduğu Ege’de, bölgenin enerji ve enerji kaynaklarına gösterdiği özeni ortaya koyuyor” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yapı Fuarı İstanbul 2010 Sona Erdi

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması ve Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları'nın ilk ayağı olan Yapı İstanbul Fuarı 2010, dün (09 Mayıs Pazar) sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir