1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tekirdağlı İşadamlarından Sudan’la 30 Milyon Dolarlık İş Bağlantısı

Tekirdağlı işadamları Afrika’nın tabii kaynaklar açısından en zengin ülkeleri arasında yer alan Sudan’a yaptıkları geziden mutlu döndü. Türk işadamlarının ziyaret ettiği Sudan’da, cumhurbaşkanının özel talimatı ile bir yatırım ofisi kurulduğu belirtildi. Sudanlı yöneticiler, Türk işadamlarına güvendiklerini, her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Tekirdağlı işadamları, Afrika'nın tabii kaynaklar açısından en zengin ülkeleri, sudan, cumhurbaşkanının özel talimatı,Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği ,  maden ve petrol, ziraat sanayi, tarım makineleri, gübre, tohum, ayçiçeği, susam, çeltik, buğday, sebze ve meyve yetiştiriciliği

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Sudan’a bir iş gezisi düzenledi. Ülkede inceleme ve temaslarda bulunan Türk yatırımcılara büyük ilgi gösteren Sudanlı yöneticiler, alınan bilgiye göre, verimli tarım alanı yüzölçümünde dünyada ilk üç ülke arasında olduklarını ifade ettiler. Sudan’da maden ve petrol, ziraat sanayi, tarım makineleri, gübre, tohum, ayçiçeği, susam, çeltik, buğday, sebze ve meyve yetiştiriciliği diğer birçok sahada yatırım beklediklerini ifade eden Sudanlı yöneticiler, Türklere güvendiklerini, tüm sektörlerde her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TASİAD) Sudan’a, 21 kişilik heyetle düzenlediği iş gezisi dört gün sürdü. KOSGEB destekli yapılan resmi iş gezisine TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı başkanlık etti. Heyet, ilk olarak İstanbul’da Sudan Başkonsolosu Adil Bashir ile bir toplantı gerçekleştirdi. Gezi ve yatırımlar ile ilgili bilgi veren Bashir, “Bugünkü fırsatlar yarın olmayabilir. Elimizdeki fırsatları iyi değerlendirmenizi temenni ediyorum. Yapacağınız her işi destekliyoruz, ve gezinizin faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Sudan İş Adamları Federasyonu yetkilileri tarafından karşılanan heyet, Müslüman Türk İş Adamları Derneği ve Sudan İş Adamları Federasyonunu yetkililerinden Sudan hakkında bilgi aldı.

Başkent Hartum’da Sudan İş Adamları Federasyonu’nda ikili iş görüşmelerinde bulunan heyete bir konuşma yapan Hartum Yatırım Sorumlusu Elmahi Khallafall, “Ülkemizde yapılacak tüm yatırımlarda öncelik Türklerindir. 25 eyaletimiz var. Başkent olması dolayısıyla Hartum en önemli vilayettir. Maden ve petrol ile ilgili, ziraat sanayi ile ilgili yatırımlarınızı bekliyoruz. Yapmak istediğiniz her türlü yatırımda devlet olarak yardımcı olmaya hazırız ve sizlere güveniyoruz.” dedi.

Ekonomi Müşaviri Abubaker El Fatih ise “Bugün Sudan’ın kurtuluş günü ve sizlerle birlikte kutlamaktan çok memnunuz, bu geziyi organize ettikleri için TASİAD yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hartum eyaletinin beş bakanı, yatırım sorumlusu, ticaret müşaviri ve Türkiye ticaret müşaviri ile yemekte bir araya gelen heyet, bakanlar ile tek tek görüşme imkanı buldu. Görüşmelerde yatırım için altyapı, gıda, ziraat ve sanayide ihtiyaçlarının olduğunu, gümrükte kolaylık sağlanacağı, 5 yıl vergiden muaf olacağı, banka, yol, çocuk parkları, otel, gezi tekneleri, tarım, hayvancılık, siteler ve toplu konutlar ve tarım makineleri konusunda yatırıma ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Nil Nehri Eyalet Valisi Abdulsalam Mohamed Alkher Abdallah tarafından karşılanan heyete Ziraat Bakanı Vekili Abubakir Muhammed bir konuşma yaptı. Abubakir Muhammed, konuşmasında şöyle dedi: “Sudan, verimli tarım alanı yüz ölçümü olarak dünyada ilk üç ülke arasındadır. 86 bin hektar ekilebilir tarım alanımız var ve bu alanın ancak yüzde 22’sini ekebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın özel talimatı ile Türklerin yatırım yapması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Tarım makineleri, gübre, tohum, ayçiçeği, susam, çeltik, buğday, sebze ve meyve yetiştiriciliğine desteğimiz bulunmaktadır. Yatırım yapacaklara bir kolaylık sağlayarak yatırım ofisini kurduk ve tüm işlemlerinizi bir ofisten halledebileceksiniz.”

Gezi ardından izlenimlerini aktaran TASİAD Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır geziyle ilgili şu bilgileri verdi: “Sudan’a 2009 yılında düzenlediğimiz gezide gerçekleştirilen bağlantılar yatırıma dönüştü. Sonrasında derneğimize Sudan’dan bakan seviyesinde iki ziyaret gerçekleştirildi. İlk görüşmeler sonunda et işleme tesisi, hastane cam giydirme, hastane ve binaların iklimlendirme sistemleri, restoran, çeltik ve buğday ekimi, tarım makineleri ithalatı, eyalet temizlik hizmetleri konularında 30 milyon dolarlık iş bağlantısı kuruldu. Çok faydalı geçen gezimizde misafirperverliklerinden dolayı tüm Sudanlı yetkililere ve gezi boyunca bizi hiç yalnız bırakmayan Türk ticari ataşesi ve Sudan ticari müşavirine teşekkür ediyoruz.”

Geziye katılan iş adamlarından Can Şahin ise resmi görüşmelerin, iş adamları ile bir araya gelmeleri ve iş yeri gezilerinin çok verimli geçtiğini söyledi. Şahin, şöyle dedi: “Misafirperverlikleri beni çok etkiledi, yaptığımız görüşmede Nil Nehri kenarında yapılan hastanenin soğutma, iklimlendirme ve alt yapı hizmetleri için ön görüşme yaptık. Fizibilitesini yapıp fiyat teklifini göndereceğiz. İş bağlantımızın on gün içerisinde netleşmesini ümit ediyorum.” TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı da Trakyalı iş adamları olarak Sudan’ı ilk iş yapılacak ülke olarak ilan ettiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir