1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ’nin Ispartakule Projesi Krize Takıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nın 6 bin konutluk Ispartakule Projesi küresel ekonomik kriz nedeniyle durma noktasına geldi. TOKİ TOKİ’nin Ispartakule Projesi Krize Takıldı

Başkanı Erdoğan Bayraktar, yatırım bedeli 1.5 milyar dolar olan projenin ana hedef kitlesinin yurtdışında yaşayan Türkler olduğunu belirterek, “Gurbetçilere birinci sınıf evler satarak, yurtdışından ciddi bir sermaye getirmeyi hedefliyorduk. Ama küresel kriz ve pazarlama noktasındaki eksiklerimiz yüzünden bu hedefimizi gerçekleştiremedik” dedi. Şu ana kadar 40 milyon TL’lik bir zarara neden olan projenin rafa kaldırılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Bayraktar “Krizin yaralarının sarılmasının ardından yeniden projeye odaklanacağız” diye konuştu.

40 milyon TL zarar
Projenin yurtdışında pazarlanması için özel bir ekip kurulmuş ve bu ekibin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, İngiltere ve İsviçre’de tanıtım çalışmalarına başlaması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: kolayeval.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir