1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ, 13 Bin Şehit Yakınını Faizsiz Krediyle Ev Sahibi Yaptı

20 yıl vade ile konut, 240 ay taksitle konut, toki, toki faizsiz kredi ile konut, toki şehit yakını konut, toki şehit yakınları konutları, toplu konut fonu, toplu konut idaresi, TOKİ, 13 Bin Şehit Yakınını Faizsiz Krediyle Ev Sahibi Yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), binlerce şehit yakınını faizsiz krediyle ev sahibi yaptı. 2009 yılı sonuna kadar 13 bin 347 şehit yakınına, 164 milyon 502 bin 232 TL faizsiz konut kredisi kullandırıldı.

Ev sahibi olmak isteyen şehit yakınlarına 2010 yılında kullandırılacak faizsiz konut kredisi miktarı, 56 bin 454 TL düzeyinde bulunuyor.

TOKİ, 21 Eylül 1991’de yürürlüğe giren, Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine Malüller ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamında, kamu güvenliğini tesis ederken hayatını kaybeden şehitlerin yakınlarını faizsiz kredi olanağıyla ev sahibi yaptı. Yönetmelik kapsamında Aralık 2009 sonu itibariyle 13 bin 347 şehit yakınına toplam 164 milyon 502 bin lira faizsiz konut kredisi kullandırıldı.

KURAYA GİRMİYORLAR
Sadece 2009 yılında 434 şehit yakını, 21 milyon 430 bin lira faizsiz kredi kullanarak kira ödemekten kurtuldu. 2009’da kişi başına 52 bin 993 lira olan kredi miktarı da TÜFE oranında arttırılarak 2010 yılı için 56 bin 454 lira olarak belirlendi.

Kullandırılan krediler, ilgili yönetmelik gereği, Toplu Konut Fonu’ndan finanse ediliyor. Şehit ve malül yakınlarının konut başvuruları, herhangi bir kuraya tabi olmaksızın karşılanıyor. Uygulama kapsamında konut satışı, bedelin yüzde 10’u peşin olmak üzere 240 ay vadeli gerçekleşiyor.

240 AY SABİT TAKSİT ÖDÜYORLAR
Taksit ödemeleri, 240 ay boyunca sabit olarak ödeniyor ve ödemeler, konutların teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılıyor. TOKİ’den faizsiz konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen şehit ve malül yakınlarının Sosyal Güvenlik Kurumu’dan (Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü) alacakları hak sahipliği belgesiyle beraber en yakın Ziraat Bankası şubesine başvurmaları yeterli.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

One comment

  1. iyi çalışmalar ben şehit kardeşiyim adım GÖKHAN CEYLAN bu konu hakkında nasıl bilgi alabilirim yardımcı olabilirmisiniz ben bu faizsiz konut kredisinden yararlanmak istiyorum.yardımlarınızı rica ediyorum.iyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir