1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ, 201 Adet Kıymetli Arsa Satıyor!

TOKİ, 201 Adet Kıymetli Arsa Satıyor!

Ali Sami Yen Stadı’nın arazisinin satışına yönelik açık artırma 16 Nisan’da yapılacak.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, 9 ilde 201 parça arazi satışa çıkarıldı. Arazilerin satışına yönelik açık artırma ihaleleri, 13 Nisan’da TOKİ’nin salonunda yapılacak. Muhammen bedel üzerinden açık artırmaya çıkarılacak araziler, komisyonsuz ve yüzde 18 KDV’den muaf olarak satılacak. Açık artırma saat 13.00’de başlayacak.

Satışlar, peşin, yüzde 25 peşin 30 ay ve yüzde 35 peşin 48 ay vade seçenekleriyle yapılacak. Vadeli satışlarda 6 ayda bir ÜFE oranında artış uygulanacak. Gayrimenkullerin detayları ve şartname “www.toki.gov.tr” adresinden görülebilecek.

İhaleye, muhammen bedeli 10 bin liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 500 lira, muhammen bedeli 100 bin liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 5 bin lira, muhammen bedeli 500 bin liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 20 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 50 bin lira, muhammen bedeli 2,5 milyon liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 100 bin lira, muhammen bedeli 10 milyon liradan az olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 200 bin lira ve muhammen bedeli 10 milyon liranın üstünde olan lotlarda her arsa için ayrı ayrı 500 bin lira lira nakit teminat yatırılarak girilecek.

Satışa sunulan araziler arasında, Ankara-Etimesgut-Eryaman’da 3,5 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan 13 bin 627 metrekarelik bir ticaret arsası da bulunuyor. TOKİ’nin halen proje uyguladığı Ankara-Yenimahalle Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Yapracık’ta satışa sunduğu 55 adet arsanın muhammen bedelleri 220,5 bin lira ile 5,66 milyon lira arasında değişiyor. Yenimahalle Ballıkuyumcu’da satışa sunulan 78 parça arazinin muhammen bedeli de 184,9 bin lira ile 46 milyon lira arasında değişen tutarlardan başlıyor.

TOKİ, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Gümüşhane, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’ndeki değerli arazilerini de bu ihalede satacak.

-ALİ SAMİ YEN’İN İHALESİ 16 NİSAN’DA-
Sami Yen Stadı’nın arazisinin satışı için, 16 Nisan’da açık artırma yapılacak. Arsa için, 407 milyon 25 bin lira muhammen bedel belirlenmişti.

İstanbul-Şişli’de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 16 Nisan Cuma günü saat 14.30’da, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden, açık artırma ile satışa çıkarılacak.

İhale, TOKİ’nin Bilkent’teki merkezinde bulunan konferans salonunda yapılacak. Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20’si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV’den muaf olacak.

İstekliler, ihaleye ilişkin broşür, katalog, şartname, sözleşme vb. bilgi ve belgeleri TOKİ’nin Bilkent’teki merkezinden veya İstanbul-Halkalı’daki Uygulama Dairesi Başkanlığı’ndan bedelsiz temin edebilecek.

Açık artırmaya katılacak gerçek veya tüzel kişilerden, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde 1 milyon lira alınacak. “Katılım Teminatı” ve satışa ilişkin diğer ödemeler, TOKİ’nin ilgili banka hesabına yatırılacak ve katılım teminatını ödeyen her bir gerçek ve tüzel kişi için bir bayrak numarası verilecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir