1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Ali Sami Yen’i Satmaya Niyetli!

TOKİ Ali Sami Yen'i Satmaya Niyetli!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen arsasının ihale ilanlarını 10 gün içinde yayımlayacaklarını belirterek, “Çok kısa bir süre sonra da satışı yapacağız” dedi.

Bloomberg HT kanalında yayımlanan HT Ekonomi Soruyor programında Menekşe Ataselim’in sorularını yanıtlayan Bayraktar, arazide imar değişikliği de yapacaklarını belirtti. Bayraktar, emsalde değişiklik olmayacağının altını çizerek, “Ancak burayı alacak müteahhidin işini kolaylaştırmak için kat irtifakı kurma konusunda ve plan notlarında ufak değişiklikler yapacağız” diye konuştu. Arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) ait olduğunu ifade eden Bayraktar, şu bilgileri verdi:

GELİRİN YÜZDE 70’İ TOKİ’NİN OLACAK
“Satıştan gelecek gelirle Seyrantepe’nin hak edişlerini ödeyeceğiz. Kalan miktarın yüzde 30’u GSGM’nin, yüzde 70’i TOKÎ’nin olacak. İmar değişikliği Mimarlar Odası’nın görüşleri doğrultusunda değerlendirilecek. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile anlaşmamız doğrultusunda 30 küsur dönümlük arsanın 10 dönümü büyük bir park olacak. Yerin altındaki kısımlarda ise 3 kat otopark yapılacak ve büyük kısmı İBB’ye verilecek.”

TOKÎ’nin 2010’da ihale edeceği diğer arsalar için İngilizce kitapçık hazırlattıklarını ve uluslararası tanıtım yapacaklarını hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: “Sıcak paraya ihtiyacımız var. Ataköy’deki 3 arsamızı, Florya’daki 4 parseli, Halkalı’daki 2 araziyi, Ataşehir’deki arsamızı satılmamaları durumunda tekrar tekrar ihale edeceğiz. Ama değerinin altında gitmesine izin veremeyiz.”

Konut üretmek zorundayız’
Özel sektörün TOKİ’ye yönelik ‘Konut yapmasın’ eleştirisini değerlendiren Bayraktar, “Piyasadaki konutların % 5-10’unu inşa ediyoruz. İhtiyaç sürdüğü sürece işin içinde olmak zorundayız. Konut fiyatları düşüyor; şikâyetçi oluyorlar” dedi.

Sosyal konutun payı yüzde 85’e çıkarılacak
TOKÎ’nin krize rağmen 2009’da yatırıma devam ettiğini belirten Erdoğan Bayraktar, “2009’da planımız 50 bin konut üretmekti; 75 bin konutluk ihale yaptık” dedi. 2010’da sosyal konutların toplam üretim içindeki payını yüzde 85’e çıkaracaklarını anlatan Bayraktar, “55 bin kadar sosyal konut üretilecek. Bunun da yarısı yoksul konutu olacak” diye konuştu.

‘TOKİ’den alıp kaçamazsınız kapana sıkışırsınız’
Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe projesinin eski yüklenici Eren Talu’nun parasını ödememenin kendisini rahatsız ettiğini kaydetti. Bayraktar, TOKİ’nin sonuna kadar yüklenicinin yanında olmayı benimsediğini; bundan maraz doğmaması gerektiğini belirterek, “iyi niyet mermi olup bize geri dönerse çok makaslarımız, tedbirlerimiz var. Alıp kaçamazsınız. Alıp kaçarken bir de bakmışsınız iki metre sonra bacaklarınız kapana sıkışmış” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir