1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Başkanı Bayraktar Diyarbakır’ı gezdi

TOKİ Başkanı Bayraktar Diyarbakır'ı gezdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Diyarbakır’da kentsel dönüşüm bölgelerini gezerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’den bilgi aldı.

Bayraktar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Alipaşa, Lalebey, İçkale, Dicle, Aziziye, Üçkuyu, Çölgüzeli, Peyas ve Yeniköy mahallelerinde kentsel dönüşüm alanlarını ve tarihi Diyarbakır surlarını gezdi.

Baydemir, Bayraktar’a kentsel dönüşüm alanları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Büyükşehir Belediye Baydemir’i makamında ziyaret eden Bayraktar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılacak işin bizzat yerinde görülmesi gerektiğini belirtti.

Birliktelik olmadan sinerjinin yaratılamayacağını kaydeden Bayraktar, şöyle dedi:

“Göz görünce gönül daha çok katlanıyor. Birliktelik olmadan sinerji yaratılamaz ve neticeye ulaşılamaz. Gönül birliği yapılması gerekiyor. Bizde onun adımlarını atmaya çalışıyoruz. Bir pratikten, en basitten başlamak üzere vatandaşımızı da yanımıza almak suretiyle, onları hiçbir şekilde mağdur etmeden, ama açıkgözlülüğe de fırsat bırakmadan el birliğiyle bu işi yürüteceğiz.”

Baydemir, ziyareti anısına Bayraktar’a 16. yüzyılda Diyarbakır’ın tarihi Suriçi ilçesinin resmedildiği minyatür tablo hediye etti.

Daha sonra kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili teknik bilgileri görüşmek üzere basına kapalı toplantıya geçildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir