1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Başkanı: “Karakol İnşaatlarında Aksama Yok”

TOKİ Başkanı: Karakol İnşaatlarında Aksama Yok

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, son günlerdeki terörist saldırılarla yeniden gündeme gelen sınır ve kritik bölgelerdeki karakol binaları inşaatlarının 1 yıldır sürdüğünü ve bir aksamanın söz konusu olmadığını söyledi. Bayraktar, bazı mütteahitlerin sınır karakollarını yaparken tehdit edildikleri ve güvenlik sorunu konusunda sıkıntı yaşandığı konusunda ise, kendilerine bir bilginin gelmediğini belirtti.

Merkez Sur İlçesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi için Diyarbakır’a gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Diyarbakır Valiliği’nde Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’a proje hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının sınır karakolları ile ilgili sorularını yanıtlayan TOKİ Başkanı Bayraktar, sınırda yapılan karakollar ile ilgili teknik ayrıntıları bilmediğini belirterek, “Onların teknik detayları şu anda yanımda yok. Protokollerle bu işe başlamamız 1.5 yıl oldu ancak, bu işlere başlamamız bir yıl oldu ve ihaleleri yapıldı. Şu anda bir çok yerde inşaatlar devam ediyor. Yani bir aksama yoktur” dedi. Bayraktar, bazı mütteahhitlerin sınır karakollarını yaptıkları için tehdit edildikleri ve güvenlik gerekçesiyle işlerin aksadığı yönünde kendisine bir bilgi gelmediğini de söyledi.

27 SAHABENİN HATIRINA DESTEK VERİN
Sur İlçesi’nde yapacakları kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren TOKİ Başkanı Bayraktar, Suriçinde yapacakları kentsel dönüşüm ile tarihi dokuyu gecekondudan kurtaracaklarını söyledi. Bayraktar, şöyle dedi:

“TOKİ, Valilik ve Belediye ortak bir irade ve heyecan oluşturdu. 70 milyon TL kaynağa ihtiyaç vardır. Ev isteyenlere maliyet fiyatının yüzde 30’undan daha ucuz ev vereceğiz. Para isteyene para vereceğiz. Bu proje devletin projesidir. Parayı esergemeyeceğiz. Devlet olmadan bu proje olmazdı. Ancak, halk desteği olmadan da bu proje hayata geçmez. Elimizi taşın altına koyacağız. İnşallah kimseyi mağdur etmeden, kimsenin burnunu kanatmadan projeyi sonuçlandıracağız. Bu kentte yatan 27 sahabenin hatırına herkesin bu projeye destek vermesi lazımdır. Çünkü bu sahabeler sayesinde bugün ayakta duruyoruz. Buraya belediye başkanı ile kardeş gibi bir birimize sarıldık ve başkan bize gönlünü açtı.”

‘DİYARBAKIR GÜLDÜĞÜNDE, TÜRKİYE KAHKAHA ATAR’
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentsel dönüşüm için TOKİ’nin bu işe el atmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, Diyarbakır’ın bir tarih, kültür ve medeniyetler kentti olduğunu ve kentsel dönüşüm ile turizm anlamında da kenttin çok şeylar kazanacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, Diyarbakır’ın her anlamda bir hazine kenti olduğunu ve TOKİ olmadan belediye ve valilik olarak kentsel dönüşümü gerçekleştirmelerinin zor olduğunu ifade etti. Baydemir, “TOKİ’ye teşekür ediyoruz. Süreç başladı, inşallah hızlı bir şekilde biter. Bu proje ile Suriçi açık hava müzesine dönüşecektir. İnsanları mağdur etmeden bu dönüşümü gerçekleştiriceğiz. Diyarbakır 32 dişi ile güldüğünde Türkiye kahkaha atacaktır” dedi.

Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir