1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde 81 il ve 800 ilçede konut üreten TOKİ, 2011’in ilk üç ayındaki ihaleleri, ağırlıklı olarak ilçeler için yapıyor. Bir yandan köy görüntüsündeki ilçeleri düzenli şehirlere dönüştüren TOKİ, diğer yandan da bölgede yaşayanları uygun ödeme koşullarında ev sahibi yapıyor.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde iki ayrı bölgede yapılacak 280 konut ve sosyal donatılar için dün ihale düzenleyen TOKİ, Muğla’nın Milas ilçesine 300, Erzurum’un bin 671 nüfuslu küçük ilçesi Pazaryolu’na 80 konut yapmak için de ihale düzenledi.

Karabük’ün Eflani ilçesine 10 Yataklı Hastane kazandıracak olan TOKİ, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde gecekondu dönüşüm projesi kapsamında 80 konut ile 90 dükkan, cami ve sosyal donatılar yapacak.

Ocak ayı içerisinde Bitlis-Mutki’de 16 derslikli lise, spor salonu, Erzurum-Yakutiye Hasan-ı Basri’de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 168 konutun ihalesini gerçekleştirecek olan TOKİ, Şubat ayı içerisinde de İzmir-Tire’de 280 adet yoksul konutu ile 1 adet cami, Bingöl-Genç’te 24 derslikli lise, Ahlat’da 72 konut 1 adet cami, Trabzon-Of’ta 240 konut ile 1 adet ticaret merkezi, Trabzon-Araklı’ta 16 derslikli lise, Adana-İmamoğlu’nda 24 derslikli lise, Karaisalı’da 16 derslikli lise, 200 kişilik pansiyon, Mardin-Dargeçit’te tarımköy, lojman, sağlık ocağı, Bursa-İznik’te 72, Mustafakemalpaşa Tatkavaklı’da 384 konut, 1’er adet sosyal tesis ile Karaman-Ermenek’te 122, Başyayla’da 170 konutun yapımı ihalesini gerçekleştirecek.

Mart ayına da ihalelerle girecek olan TOKİ, Ağrı’nın Doğubeyazıt ve Patnos ilçelerindeki hastanelere 15’er dairelik ilave lojman ile Malatya’nın Darende ilçesine 204 konut, 1 adet cami ve 1 ticaret merkezi yapımı için ihale düzenleyecek.

(CİHAN)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Almak İsteyenlere İndirim Fuarda Yapılacak

Yapı ve emlak sektörünün liderleri, üst düzey konut ve iş merkezi projelerini 16-20 Şubat 2011 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir