1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Dünyaya Örnek Oldu

TOKİ Dünyaya Örnek Oldu

Konut yatırımları hakkında bilgi almak üzere Türkiye’ye gelen Fransız, Suriye, İtalyan ve ABD’li heyetler TOKİ yatırımları ve projelerini yerinde inceledi.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de yapılan kentsel yenileme ve gecekondu dönüşüm projelerini yerinde incelemek üzere Ankara’ya gelen 4 kişilik Fransız heyet, TOKİ yetkilileriyle görüştü.

Fransız Kalkınma Ajansı, Ren Belediyesi yetkilileri ve şehir planlamacılarından oluşan heyet, TOKİ’nin Diyarbakır Surları çevresinde uygulamaya koyduğu kentsel yenileme projesiyle Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Projesi’ni yerinde inceledi.

TOKİ Kentseli Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile görüşerek özellikle TOKİ’nin belediyelerle yaptığı ortak çalışmalar hakkında bilgi alan Fransız heyet, TOKİ uzmanlarından oluşan bir çalışma grubunu da ülkelerine davet etti.

SURİYE HEYETİ KENTSEL YENİLEMEDE İŞBİRLİĞİ İSTEDİ
Suriyeli yetkililerden oluşan bir heyet ise Türkiye ile Suriye arasında imzalanan “Gecekondu Bölgelerinin Kalkınması Alanında İşbirliği Anlaşması” ile TOKİ ve Suriye Toplu Konut Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Toplu Konut Konusunda İşbirliği Mutabakat Metni” çerçevesinde görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

Suriye Devlet Planlama Komisyonu Başkanı Maisaa Akkary, İskan Genel Kurumu Genel Müdürü Iyas Aldairi, Yerel yönetim Bakanlığı İmar Planlama Müdürü Hasan Janidan, Yerel Yönetim Bakan Yardımcısı Luay Kharita ile İskan Genel Kurumu Müdürü Mahmoud Samer Nahaoui’den oluşan heyet, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştü. Yapılan görüşmelerde her iki ülke arasında başlatılan işbirliğinin artarak devam etmesi konusundaki niyetler dile getirildi.

Daha sonra TOKİ tarafından yürütülen Kuzey Ankara Kent Girişi Projesi ve Altındağ Gecekondu Dönüşüm Projesi ile Gölbaşı Örencik Konutları’nda incelemelerde bulunan Suriye heyeti, projeleri “etkileyici ve örnek teşkil edici” diye nitelendirdi.

İTALYANLAR TOKİ KONUTLARINI BEĞENDİ
İtalyan mimarlardan oluşan 4 kişilik heyet de TOKİ tarafından yapılan çalışmaları yerinde görmek için ikinci kez Ankara’ya geldi. İtalyan heyete TOKİ ziyareti sırasında, projelerin elde edilmesi, inşaat firmalarının seçimi, kentsel yenileme projelerinde izlenen yol, gecekondu dönüşüm projelerinde yaşanan güçlükler, arsa karşılığı yapılan protokoller, restorasyon projelerinde izlenen yol gibi çeşitli konularda bilgi verildi.

TOKİ konutlarının Türkiye için hızlı ve ekonomik olması açısından doğru bir model olduğu konusundaki görüşlerini yineleyen İtalyan mimarlar, yeni tasarım ve inşaat sistemleri geliştirmek üzere çalışmaların devam etmesi gerektiğine işaret ettiler.

Roma Mimarlar Odası ile TOKİ arasında yürütülen görüşmelerde iki ülke mimarlarından oluşturulacak profesyonel bir çalışma grubunun TOKİ için yeni projeler üretmesi ve alternatifler üzerinde çalışması kararlaştırıldı.

ABD ŞİRKETİ TOKİ İLE ORTAK KAMU BİNASI YAPMAK İSTİYOR
Türkiye ve Avrupa’da çeşitli inşaat yatırımlarına imza atan Amerikan HOK Chicago şirketi de TOKİ’ye kamu yatırımlarında birlikte çalışma teklifinde bulundu. HOK Chicago şirketi adına TOKİ’yi ziyaret eden HOK Başkan Yardımcısı Douglas A. Smith ile şirketin pazarlama sorumlusu Jacqueline Lavigne’en oluşan heyet, konut yatırımları dışında kalan; hastane, okul, üniversite binası, spor salonu ve alışveriş merkezi yapımında ortak çalışma teklifinde bulundu.

ABD’li heyeti ağırlayan TOKİ Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı Mustafa Levent Sungur ise ABD heyetinin teklifini değerlendirerek çalışma imkanlarını araştıracaklarını söyledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir