1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Güneydoğu’yu İncelemeye Aldı

TOKİ Güneydoğu'yu İncelemeye Aldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), doğu ve güneydoğudaki projelerine hız verdi. Hafta sonunda doğu ve Güneydoğudaki projeleri görmeye giden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Elazığ’da 8 Mart’ta meydana gelen depremden sonra yapımına başlanan deprem konutları yapım çalışmalarını inceledi. Başkan Bayraktar ‘Suriçi Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili inceleme ve protokollerin imzalanması için bulunduğu Diyarbakır’dan dün karayolu ile Elazığ’ın Kovancılar ilçesine geldi.

Kovancılar ilçe merkezinde yapımına başlanan 958 deprem konutunun inşa edildiği alanı ziyaret eden Bayraktar, işçilerle sohbet etti, bilgi aldı. Bayraktar daha sonra, depremde 19 vatandaşın öldüğü Okçular köyünde TOKİ tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanan 140 deprem konutunun inşaat çalışmalarını inceledi, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Bayraktar’a, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Görgöz ve yetkililer eşlik etti.

Suriye’den ortaklık teklifi geldi
Suriye Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Haja ve Halep Valisi Ali Ahmad Mansoura TOKİ’yi ziyaret etti. Şam ve Halep bölgesinde bin 200 okulu kapsayan büyük bir yatırım planladıklarını kaydeden Al Haja, TOKİ ile Suriye İskan Müdürlüğü arasında ortaklık kurulması isteğini dile getirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir