1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Mersin’de 5 Bin Kişilik Oyunlar Köyü Yapacak!

TOKİ Mersin’de 5 bin kişilik oyunlar köyü yapacak!Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Sayın başbakana bir mektup yazmıştım. Başbakanımız her konuda bizlere ’tamam’ dedi. 5 bin kişilik oyunlar köyünün yapımını ise TOKİ veya Kredi Yurtlar Kurumu üstlenecek” dedi

Yunanistan’ın, ekonomik kriz nedeniyle düzenleyemeyeceğini açıkladığı 2013 Akdeniz Oyunları’nın organizasyonunda ibre Türkiye’ye döndü.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Yunanistan’ın Volos kentine verilen 2013 Akdeniz Oyunları’nın büyük olasılıkla Mersin’de yapılacağını söyledi.

Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi’nin Cezayirli Başkanı Amar Addadi’nin, Mersin’e 2-3 spor salonu ve oyunlar köyü yapılması konusunda garanti istediğini belirten Akgül, “Konuyla ilgili olarak sayın başbakana bir mektup yazmıştım. Başbakanımız her konuda bizlere ’tamam’ dedi. 2-3 spor salonun yapılması mevcut tesislerin de elden geçirilmesi bizim için kolay bir olay. 5 bin kişilik oyunlar köyünün yapımını ise TOKİ veya Kredi Yurtlar Kurumu üstlenecek” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup sonrasında her konuda kendisinden destek aldıklarını anlatan genel müdür Yunus Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda 2013 için bizim dışımızda 2 aday daha var. Bunlar Libya ve İspanya. Organizasyon komitesi Libya’yı ciddiye almıyor. İspanya ise 2005 yılında bu organizasyona evsahipliği yaptı. Ayrıca İspanyollar, oyunlar köyünün inşasına sıcak bakmıyor. Gelecek konukları otellerde konaklatmayı planlıyorlarmış. Bu nedenle yüzde 80 ihtimalle oyunlar 2013 yılında Mersin’de düzenlenecek gibi gözüküyor. Sayın başbakanımız organizasyon komitesine, bir garanti ve güven mektubu yazacak. Mektupta herhangi bir parasal oran da yer almayacak. Bu mektup sonrasında yaklaşık 1 ay içinde karar açıklanacak. Komitenin Cezayirli başkanı Addadi konuyla ilgili yönetim kurulu toplantısı dahi yapmayacak. Mektubun kendisine ulaşması sonrasında kendisi karar verecek. Bu da bizim şansımızı arttıracak diye düşünüyorum.”

Yapılacak salonlardan birinin küçük, diğerinin ise büyük olacağını belirten Akgül, “Salonlardan birinin en az 5 bin kişilik olması gerekiyor. Diğer salonun ise 2-3 bin kişilik olması yeterli olacak. Oyunlar köyünün yapımını Kredi Yurtlar Kurumu ya da TOKİ’nin üstlenmesi konusunda kararı hükümetimiz verecek.

Burada yapılacak oyunlar köyü daha sonra mevcut üniversitemizin yurdu olacak. Mersin’de çok fazla işimiz yok. Ankara’daki salonu 8 ayda bitirdik. Buradaki salonu da yine aynı şartlar içinde yapabiliriz. Bunlar bizim için çerez diyebilirim. Mevcut tesislerimizi de yenileyerek, 2013 Akdeniz Oyunları’na en iyi evsahipliğini yapmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, 2013 Akdeniz Oyunları’nın evsahipliği Yunanistan’ın Volos kentine verilmiş, ancak tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle, hükümet bu organizasyonu düzenlemeyeceğini açıklamıştı.
AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Almak İsteyenlere İndirim Fuarda Yapılacak

Yapı ve emlak sektörünün liderleri, üst düzey konut ve iş merkezi projelerini 16-20 Şubat 2011 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir