1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ, Trabzon’daki Gecekonduları Yenileyecek

Tabakhane ve Çömlekçi’de kentsel yenileme projesi uygulanmasına ilişkin protokol, dün, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından imzalandı.

 TOKİ, Trabzon'daki Gecekonduları Yenileyecek

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, Tabakhane bölgesinde 172 dönüm alan üzerindeki 668 konut, uzlaşma sağlanarak yıkıldıktan sonra, 2 bin 400 hak sahibine Bahçecik;deki 354 konut ve ticaret merkezinden mülkiyet bedelleri peşinata sayılmak sureti ile konut verilecek.

Trabzon’un iki ana hava koridorunu açma adına daha önce Zağnos Vadisi projesini hayata geçiren TOKİ, söz konusu projede, konut ve kentsel servis alanları dışında, rekreasyon alanları, açık hava mekanları, su öğeleri, kültürel tesis alanları vb. üniteler de inşa edilecek.

Trabzon Çömlekçi Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi kapsamında ise proje alanındaki hak sahipleri ve bu hak sahiplerine ait taşınmazların değerleme çalışmaları ile projelendirme süreci başlatıldı. Trabzon’un ticari yoğunluğunun en fazla olduğu alanlardan olan Çömlekçi’de gerçekleştirilmesi düşünülen projeler ile ilgili tasarım çalışmaları ve imar planı taslaklarının yakın zamanda başlatılacağı kaydedildi.

Bu yıl gecekondu yenileme projelerine ağırlık verecek olan TOKİ, geçen hafta, Gaziantep-Şahinbey Belediyesi ile de gecekondu dönüşüm projesi imzalamıştı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altıntaş Toki’de Kura Heyecanı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan 2. Etap TOKİ konutları için kuraların çekileceği bildirildi. Başbakanlık Toplu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir